top of page
  • rudolfbanyai

Kaiser Edvin első pontja a biztonságos panelprogram

Kaiser Edvin, a Fidesz-KDNP Szigony-Losonci negyedi képviselőjelöltjének 30+1 pontos programja a biztonságos panelprogramnál kezdődik. De mi is ez a program és miért van rá égetően szükség a Szigony-Losonci negyedben? Mutatjuk.

Kaiser Edvinnek feltűnt, hogy Pikó András nem foglalkozik a józsefvárosiak problémáival, ezért egy megoldásközpontot nyitott a Szigony utcában, amely hétköznap 9 és 17 óra között, hétvégén pedig 9 és 12 óra között tart nyitva, illetve van egy ötletládája is, amibe bármikor be lehet dobni a panaszokat és javaslatokat. A helyiek azonnal felfedezték a kitelepült bódét és nem is fukarkodtak az észrevételekkel.– Felsorolni sem lehet, annyi itt a gond – mondta egy arra járó hölgy, aki örül a megoldásközpont létrejöttének. A legfontosabbak problémák szerinte a közbiztonságot és a köztisztaságot érintik. Mint mondja, a Szigony utcai panelek lépcsőházait belakták a hajléktalanok és a drogosok:– Itt idősek, kiskorúak is laknak és nemcsak a látvány ijesztő, de ezek a zűrös alakoktól bármi kitelik – fakadt ki az idős asszony– ezek az emberek akár rá is támadhatnak a védtelenekre, ha be vannak állva. A minap, amikor jöttem haza az unokámmal, egy letolt gatyájú ember lőtte be magát a kapualjban, a ruhája tiszta fekália volt. A fiam rakta őt ki a házból, majd ahogy jött fel az emeletre, egy folyosón szexelő párba botlott – számolt be a hölgy, aki jelenleg a kiskamasz unokáját sem meri a boltig elengedni, annyira veszélyes lett a környék. Elmondta: hiába jelezték a problémákat a lakók minden hivatalos fórumon, Pikóék semmit sem tettek értük.


Özönlenek a panaszok a megoldásközpontba


A megoldásközpontba özönlenek a panaszok a lakótelep közbiztonságával kapcsolatban.– Rengeteg lakó panaszkodik a megoldásközpontnál és a házalások alkalmával, hogy a kapukat berugdossák a drogosok. Van, hogy a társasházak közös helyiségeiben lövik magukat, vagy éppen a lépcsőházakban közösülnek. A lakók érthető módon nem érzik magukat biztonságban – mondta a Hírnyolcnak Kaiser Edvin, aki szerint a közbiztonság leépítésének egyenes következménye a mostani józsefvárosi helyzet.– Visszatérő probléma az is, hogy hajléktalanok költöznek a panelházak emeleteire és ott alszanak. Hogy várhatjuk el, hogy az itt élők büszkék legyenek a lakókörnyezetükre, miközben nap mint nap ilyen problémákkal kell szembenézniük? – tette fel a kérdést a képviselőjelölt.



A kulcs a kapualjak biztonságának a növelése


A képviselőjelölt ezért készítette el a „biztonságos panelprogramot”, ami mind a lakóknak, mind a közös képviselőknek, mind az következő önkormányzatnak nagy segítséget nyújthat a helyzet rendezésében. Mint mondja, emellett a közbiztonságot is azonnal rendbe kell tenni.– A célom az, hogy minden a Szigony-Losonci negyedben található panelházat a lakók érdekében a lehető legbiztonságosabbá tegyem a közös képviselőkkel együttműködve. Ezen kívül megszüntetem a közösségi együttélés szabályaival szembe menő cselekedeteket is. Ehhez elengedhetetlennek tartom a kapualjak biztonságának növelését vagy megerősítését a megfelelő eszközökkel – mondta Kaiser Edvin, aki ha megválasztják, közvetlen támogatásokat és pályázati lehetőségeket is fog kínálni a társasházaknak.


Minden társasház legyen bekötve egy távfelügyelethez!


A képviselőjelölt biztonsági szakemberekkel együttműködve dolgozta ki a „biztonságos panelprogram” részleteit, amelyeket megosztott lapunkkal.– Alapkövetelménynek gondolom a világos kapualjakat, amelyek korszerű kamerarendszerrel vannak felszerelve. Ehhez minden házban biztosítani kell a mágneszáras rácsot, valamint proxyval történő ki- és bejutás lehetőségét. Terveim közt szerepel, hogy minden társasház legyen közvetlenül bekötve egy biztonsági távfelügyelethez. Ehhez kérem a Losonci-Szigony negyedben élők támogatását június 9-én! Ha megkapjuk a bizalmat, többek között helyre fogjuk állítani a közterületek rendjét, rendszeres nagytakarításokat szervezünk, újranyitjuk a körzeti megbízotti irodákat, rendezzük a panelátjárókat és kitakarítjuk a drogosokat a házakból.


Névjegy


Kaiser Edvin 27 éves, nős, a VIII. kerület Losonci-Szigony negyedének fideszes képviselőjelöltje. Magát tősgyökeres józsefvárosinak vallja, itt született, itt nőtt fel, itt végezte a tanulmányait és leendő gyermekeit is itt szeretné felnevelni. Nemzeti érzelmű emberként szereti alakítani és megóvni környezetét, valamint élhető, biztonságos helyen élni. Jelenleg a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési, Közösségfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjaként, valamint a Józsefvárosi Fidelitas elnökeként tevékenykedik.„Nem fogom tétlenül nézni, hogy az itt élők nem érzik magukat biztonságban, azért fogok dolgozni, hogy legyen állandó rendőri és közterület-felügyelői jelenlét a Práter utcában és környékén, újra nyíljon a körzeti megbízotti iroda, valamint azért, hogy a teljes körzet közbiztonságát és köztisztaságát helyre tudjam állítani. Ki fogom járni, hogy panelházi és társasházi felújításokhoz az Önkormányzat jelentős forrásokkal járuljon hozzá” – olvasható honlapján, a kaiseredvin.hu-n.

Comments


Hírek

bottom of page