top of page
  • vsomorjai

Jöhet a csendőrség a palotanegyedi lakók nyugalmáért?

Erzsébetváros bulinegyedének hangulata az elmúlt években egyre inkább kezdett átszivárogni a Palotanegyedbe is, amely nemcsak zajjal, de szeméttel is jár. Ennek vetne véget Vitályos Fanny, a Fidesz képviselőjelöltje, aki több járőrt, takarítást ígér, valamint egy Csendőrség felállítását szorgalmazza. 



Éjszaka zajjal, nappalra pedig eldobált szeméttel szembesülhetnek a Palotanegyed lakói, akik egyre inkább úgy érzik, élhetetlenné válik emiatt a városrész. Az sem segített, hogy Pikó András ölbe tett kézzel nézte, amikor Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból leszereltetett közel 300 szemetest Józsefvárosból, közülük sokat éppen a Palotanegyedből. 


Az előző, jobboldali városvezetés minden eszközzel útját állta a bulinegyed Palotanegyedbe terjedésnek. Az akkori tervek abba az irányba mutattak, hogy egy kortárs galérinegyed jöjjön itt létre a hangoskodó bulizók áradata helyett. Ennek érdekében támogatták a galériák nyitását, így például a Molnár Ani Galériáét is. 


Pikóék azonban ezt a munkát nem folytatták, a vízió nélkül maradt negyedet pedig egyre inkább ellepik a bulizók. Ennek nyomait a hét végi-hét eleji, szeméttel teli utcaképek is bizonyítják.


Ennek vetne véget Vitályos Fanny, a Palotanegyed fideszes képviselőjelöltje, aki szerint az ide látogatók nem szórakozhatnak az itt élők kárára. 


Vitályos Fanny azt ígéri: visszaállítják az állandó rendőri járőrözést, külön takarítóegységet állítanának fel, amely a Palotanegyedre koncentrál, és Csendőrséget hoznának létre a lakók nyugalma érdekében.  

Comments


Hírek

bottom of page