top of page
  • rudolfbanyai

Józsefvárosi időseket is kifosztott a bűnbanda – börtön várhat rájuk

A négy nő és egy férfi alkotta társaság módszere az volt, hogy míg egyikük elterelte az időskorú áldozat figyelmét, a többiek kirámolták a lakást. Kilenc szépkorútól 14 milliót loptak, most bíróság előtt kell elszámolniuk tetteikkel.

Az ügyészségi vádirat szerint a négy nő egymással rokonsági kapcsolatban is állt. Ők végezték el a piszkos munkát, a férfi társuk sofőrként tevékenykedett.


A kiszemelt áldozatot megtévesztve egyikük bejutott annak lakásába és elterelte a figyelmét olyan ürüggyel, hogy adományokat, újrahasznosítható papír, műanyag hulladékot gyűjt gyerekek részére. Ezalatt társai besurrantak és kirámolták az ingatlant.


Az ügyészség szerint 9 sértettől 14 millió forintnyi értéket loptak el a XIV., a XXI. és a VIII. kerületben. A gyanúsítottakat bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett kifosztásokkal és lopásokkal vádolja, egyiküket, előéletére figyelemmel részben mint különös visszaesőt. Velük szemben börtönbüntetést, vagyonelkobzást indítványoznak, a férfit a járművezetéstől is eltiltanák.   

Comments


Hírek

bottom of page