top of page
  • rudolfbanyai

Józsefvárosban is forog a budapesti taxis hiénákról szóló játékfilm

A Hiénák egy sok humorral átszőtt dráma, amely a köznyelvben csak hiénákként ismert budapesti taxisok között játszódik, több egymásba fűzött szálon futó történetből áll, hősei egyszerű, hétköznapi kisemberek. A film forgatása a napokban kezdődött Józsefvárosban.



Megérkeztek az első képek a diák-Oscar-jelölt Freund Ádám első nagyjátékfilmjének forgatásáról. A stáb Józsefvárosban kezdett, a képek alapján a Leonardo Da Vinci közben vettek fel jeleneteket. A forgatást 33 naposra tervezik és mindennap máshol bukkannak majd fel. A Belváros, a Hősök tere, a Puskás Stadion és a Duna-part is, valamint kórházak, lakások és benzinkutak is szerepelnek terveikben forgatási helyszínként.

A film készítőinek sajtóközleménye szerint a szereplők

„egyszerre szeretetreméltóak és önzők, akik utasaik legpofátlanabb átverésétől sem riadnak vissza. Ám amikor egyikőjük váratlanul lesérül, és a kényszerhelyzet miatt a félénk, áldozatkész felesége lesz kénytelen a taxiba ülni, a közösség élete felbolydul”.

A Hiénák rendezője Freund Ádám, aki Szabó Ivánnal írta a forgatókönyvet. A főbb szerepekben Pál Emőke, Rába Roland, Ferenci Gábor és Ionescu Raul látható majd. A film előreláthatólag 2025 végére készül el, a Nemzeti Filmintézet támogatásával.

Comments


Hírek

bottom of page