top of page
  • vsomorjai

Józsefváros köztisztasága és a közbiztonsága megteremtéséből Pikó András elégtelenre vizsgázott

Egyre többen érzik a saját bőrükön is a közbiztonsági állapotok romlását. Van, akinek a házába drogosok lopóznak be, hogy a lépcsőház védelmében lőjék be magukat, van, akihez betörnek, vagy erőszakos bűncselekménynek lesz áldozata. Ennek megváltoztatásához az összes, a rendvédelemben érdekelt szervezet összefogása szükséges, és miután Pikó András ebben is elbukott, Sára Botond vállalja, hogy visszatereli a kerületet a rend és a fejlődés útjára.   


Míg 2019-ig folyamatosan javultak a közbiztonsági adatok, addig Pikó András vezetése alatt ez a terület is lejtmenetbe került.


Nem is csoda, hiszen tett is érte a polgármester: felszámolta a polgárőrséget, elmulasztotta megerősíteni a közterület-felügyeletet, és rendvédelmi célú rendeleteket szüntetett meg, valamint a rendőrség támogatását sem tartja olyan fontosnak, mint elődei.


Ennek eredménye pedig a mindennapokban is látszik.


Az sem segít a helyzeten, hogy a köztisztaság is sokat romlott a kerületben.


Pikóék számára jelenleg fontosabban a bűzölgő mobilbudik és a hamutartónak vagy szemetesnek használt „mikroparkok”, mint a rendszeres takarítás.

A baloldali polgármester négy és fél éves regnálása alatt mindössze egyszer sikerült rendesen kitakarítani: amikor Ferenc pápa a kerületbe látogatott. Ebből is látszik, hogy a munkát el lehet végezni, csak szándék kell hozzá, ami azonban jelenleg úgy tűnik, nincs meg.


Pedig az ígéret nem így szólt: jobb közbiztonság és köztisztaság víziójával csapta be a lakosokat Pikó András még 2019-ben.

A polgármesteri székbe kerülve viszont ezzel ellentétes intézkedéseket hozott. 


Ezeken is változtatna Sára Botond és csapata, akik programjukban azt ígérik, többszörösére fogják emelni a kerületi rendőrség támogatását, megduplázzák a közterület-felügyelet létszámát, visszaállítják a kerületőrséget és a polgárőrséget, illetve szigorúan lépnek fel a köztéri italozás és szemetelés ellen, visszaszerelik a Karácsony-Pikó tandem által leszerelt kukákat, megemelik a takarítói létszámot és rendezik a nyilvános illemhelyek kérdését is. 

Comments


Hírek

bottom of page