top of page
  • rudolfbanyai

Jámbort megzavarta a hőség – a sajátjait is szidja

A kormány a napokban jelentette be, hogy beavatkozni is kész, amennyiben a kutasok nem törik le az egyre feljebb kúszó üzemanyagárakat, Jámbor mégis a Fideszre kenné az áremelkedést. Még egy öblöset Gyurcsányozott is, hogy népszerűbb legyen, ám azt elfelejtette, hogy a Demokratikus Koalíció éppen az ő szövetségese.

A hőség megzavarhatja az elménket – tartják a szakemberek, és ezt most a gyakorlatban is láthatjuk, mégpedig Jámbor András közösségi oldalán, aki a nyári uborkaszezonban a benzinárakkal kívánja a kormány ellen hergelni követőit. Méghozzá rendhagyó módon úgy, hogy a saját szövetségeseibe is belerúgott.


„Hazudnak reggel, hazudtak délben, hazudtak este – kezdi Jámbor a videóját, hajazva Gyurcsány klasszikus mondásához, amelyet viszont nem sikerült pontosan idéznie. A szélsőbaloldali országgyűlési képviselő szerint a Fidesz az oka annak, hogy a kereskedők ismét feltolták a benzinárakat 600 forint fölé. Szerinte ez hasonlít a 2006-os gyurcsányi megoldáshoz, amikor a baloldal eltitkolta a megszorító intézkedések tervét.  


Az uszító videó még hihető is lenne, ám éppen a kormány jelezte a napokban, készek beavatkozni, amennyiben nem törik le a kutasok az üzemanyagok árait. Emlékezetes tavasszal is figyelmeztette az üzemanyagkereskedőket a kormány. Akkor nem volt szükség külső beavatkozásra. Nem úgy mint 2021-ben amikor ársapkát vezettek be, olyannyira elszálltak az üzemanyagárak. Akkor Jámbor a hatósági áras benzin miatt lázongott.


Ebből is látszik, hogy nem a benzinárak zavarják, hanem csak a szokásos kormány elleni hergelés volt ezúttal is a célja. Csak éppen az volt a szokatlan, hogy a DK-val való szövetsége ellenére sikerült Gyurcsányba és a pártjába is belerúgnia ezúttal.   

Comentarios


Hírek

bottom of page