top of page
  • rudolfbanyai

Jámbor és Pikó ellen is vizsgálatot indíthat a Szuverenitásvédelmi Hivatal

A Szuverenitásvédelmi Hivatal olyan adománygyűjtő, adatbázisépítő oldalakat vizsgált, amelyek lehetővé teszik pártpolitikai tevékenység külföldi finanszírozását. A hivatal részletesen bemutatja az amerikai Action Network nevű platformot is, amelyet a józsefvárosi baloldal több szereplője is használ. A hivatal leszögezte, vizsgálat vár az érintett pártokra, szervezetekre, cégekre, így a Jámbor-féle Szikra Mozgalomra, valamint Pikó Andrásra és a C8-ra is.

A 21. századi technológiákat és a szabályozás hiányosságait kihasználva, adománygyűjtő oldalak és modern pénzforgalmi szolgáltatások segítségével, átláthatatlan módon, vagyis az adományozó kilétének eltitkolásával juthatnak pénzekhez a hazai baloldal egyes szereplői, a politikai tevékenységet folytató civil szervezetek és pártok egyaránt – írja a Szuverenitásvédelmi Hivatal július 25-én közzétett elemzésében.


A hivatal szerint az amerikai Action Network, mind pedig a bécsi székhelyű, magyar és amerikai tulajdonosi hátterű Estratos cég Lunda elnevezésű szolgáltatása alkalmas a hazai szabályozás kijátszására. Előbbit egy volt amerikai demokrata elnökjelölt munkatársa hozta létre és baloldali-liberális szereplők megsegítését tűzte ki célul. Partnerei között szélsőbaloldali, kommunista szervezetek is megtalálhatók, és mára az Amerikai Egyesült Államok baloldali, liberális, progresszív erőinek egyik fő technológiai eszközévé vált, ami lehetővé teszi, hogy a számukra fontos politikai ügyekben elérjék az amerikai embereket, és befolyásolják az USA közvéleményét.


Az elemzés kiemeli:

Az Action Network igazi újdonsága tehát a korábban használt módszerekhez képest az, hogy ideológiailag meghatározott szervezetek szinte minden tevékenységét komplex rendszerként kezeli.

Adatbázisépítésre, petíciók kitöltésére, tüntetések szervezésére, adománygyűjtésre egyaránt alkalmas. A hivatal feltárta az Action Network magyarországi kapcsolatait, amelyből kitűnik, hogy ezer szállal kapcsolódik a józsefvárosi baloldali szereplőkhöz. Ezt a platformot használja Jámbor András Szikra Mozgalma, korábbi portálja, a Mérce, továbbá Pikó András és a C8 nevű szervezete is, valamint a Gulyás Márton-féle Partizán, amely szintén a kerületből nőtte ki magát.


Így már érthető miért utazgat az Egyesült Államokba tanulmányútra Jámbor András és Udvarhelyi Tessza, Pikó kampányfőnöke.   


A Szuverenitásvédelmi Hivatal az eddig feltárt információk alapján vizsgálatot indít az érintett pártokkal, civil szervezetekkel és cégekkel szemben.

Comments


Hírek

bottom of page