top of page
  • rudolfbanyai

Jámbor szerint a Vitézy által javasolt BKK-rendészet nem megoldás

Karácsony Gergely mantráját hangoztatta Jámbor András is, kiemelve, hogy a BKK-rendészet nem megoldás. Szerinte ez a szervezet azért is felesleges lenne, mert a hajléktalanok, ha leszállítják őket, átülnek egy másik szerelvényre. Emellett beismerte, hogy Pikó nem végzi jól a feladatát, hiszen Józsefvárosban kosz van. Mondhatta volna néhány nappal ezelőtt is.

Ahogyan Karácsony Gergely, úgy hű embere, egyben egykori alkalmazottja Jámbor András is retteg Vitézy Dávidtól, amit jól jelez, hogy Karácsonyhoz hasonlóan tüntetésre hívja híveit az új főpolgármester-választás érdekében. Ez a lépés felveti a gyanút, hogy Karácsony csalással szerzett mintegy 350 szavazatnyi előnyt.


Józsefváros szélsőbaloldali országgyűlési képviselője Guylás Marton Partizán című műsorában arról értekezett, hogy bár sokak óhaját fogalmazta meg a kampányban Vitézy Dávid a BKK-rendészet felállításával, éppen úgy, ahogyan Karácsony, ő maga is felháborodott. Ez nem azért nyerte el a választók tetszését, mert gyűlölik a hajléktalanokat, hanem azért, mert a rend mindenkinek jár – vélte az erőszakos antifákkal és a kommunizmussal nyíltan szimpatizáló Jámbor.


Jámbor ugyanakkor elismerte, hogy az általa is támogatott Pikó rosszul végzi a munkáját, legalábbis a köztisztaság terén. Úgy fogalmazott:

„… hogy mondjuk köztisztaság az van Észak-Budán, de sokkal kevésbé van a nyolcadik kerületben.”  

Szerinte akit Vitézy megfogott a BKK-rendészet kérdésével, jogos érzése, hogy akik reggel bemennek dolgozni busszal, nem kapják meg azt a nyugalmat munkába menet, vagy a bulinegyedben otthon, ami tisztességesen járna nekik. Ezzel Jámbor akaratlanul is, de komoly kritikát fogalmazott meg Karácsony Gergellyel szemben is, egyben megfeledkezett arról, hogy Észak-Budán is baloldali városvezetések vannak, csak ott úgy tűnik meg tudják ugrani ezt a feladatot. Jámbor szerint Vitézy aljasul kihasználta ezt a helyzetet és rátolta a hajléktalanokra, valamint hiányolta, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje miért nem szólalt meg azokban a témákban, amelyekben ő maga igen. Úgy véli a BKK-rendészet azért is felesleges, mert a hajléktalanok, ha leszállítják őket, átülnek egy másik szerelvényre.  

 

Comments


Hírek

bottom of page