top of page
  • rudolfbanyai

Jámbor pezsgőt bonthat, szabadon engedték az antifa Ilaria Salist

Ilaria Salist a hétvégi választáson EP-képviselőnek választották. Az olasz aktivista volt az elsőszámú gyanúsítottja a tavalyi antifa támadásoknak, amelyben öt helyszínen 9 embert vertek meg brutálisan csak aztért, mert öltözékük alapján jobboldalinak gondolták. Az antifa támadók Jámbor és Pikó kedvenc kocsmájában, a Gólyában dolgozhatták ki a támadások terveit.

A magyar rendőrség péntek délután 1-kor eltávolította Salis lábáról az elektromos nyomkövetőt, így az olasz antifasiszta aktivista szabadon távozhat az országból. Szabadlábra helyezését ügyvédje, Magyar György kérte nem sokkal azután, hogy a nőt Európai Parlamenti képviselővé választották – adta hírül a Mandiner a La Repubblica olasz lapra hivatkozva. A lap közölte: a Zöldek és a Baloldal Szövetsége által jelölt EP-képviselőt 2023. február 11-én tartóztatták le azzal a váddal, hogy egy bűnszövetkezet tagja volt, és részt vett két támadásban tettesként, egyben pedig bűnsegédként.


Június 14-én felfüggesztették a bűntetőeljárást az ún. ANTIFA-ügy I. rendű vádlottjával, Ilaria Salissal szemben – közölte a Fővárosi Törvényszék. A testület egyben arról is határozott, hogy az Európai Parlament Elnökéhez fordul azért, hogy az EP hozzon döntést a nő mentelmi jogának felfüggesztéséről.

Az antifákkal nyíltan szimpatizáló Szikra Mozgalom vezetője Jámbor András korábban maga mondta, hogy az általa alapított Mérce-t antifasiszta blognak szánta. A portál a mai napig az antifák szócsöve.  

Comments


Hírek

bottom of page