top of page
  • rudolfbanyai

Jámbor András szomorú napjai – újabb antifa támadó várja elszámoltatását

Öt helyszínen 9 embert vert össze brutálisan tavaly februárban egy csapat antifa támadó. A rendőrök 3 embert fogtak el és 14 elkövető ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Egyiküket Berlinben fogták el, és a napokban adták ki a magyar hatóságoknak.

2023 februárjában hátulról csaptak le az antifa csoportok jobboldalinak vélt személyekre. Az áldozatokat kézzel, viperával, kalapáccsal ütötték, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem halt bele. Mint később kiderült, az elkövetők Jámbor és Pikó kedvenc kocsmájában, a Gólyában szőhették a támadások terveit.


Három embert még akkor elfogtak. Köztük az olasz antifa aktivista Ilaria Salist is, aki a júniusi EP választáson mandátumot szerzett, így a mentelmi jog értelmében szabadon távozhatott. Szabadlábra helyezését a magyar baloldal egyik legfoglalkoztatottabb ügyvédje, Magyar György kérte.  


A magyar hatóságok további 14 személy ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Ez alapján egy férfit tavaly decemberben elfogtak Berlinben. A férfit a nyomozók június 28-án vették át kollégáiktól az osztrák-magyar határon. Budapestre szállították, ahol súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított megtagadta a vallomástételt. Őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását.



Jámbor András soha nem tagadta, hogy szimpatizál az erőszakos antifákkal. Sőt, korábban azzal büszkélkedett, hogy antifa blognak indult az általa alapított Kettős Mérce, ma merce.hu oldal.

Comments


Hírek

bottom of page