top of page
  • rudolfbanyai

Jámbor András szerint k*va para, hogy antifa elvbarátja, Ilaria Salis EP-képviselő lett

Józsefváros szélsőbaloldali országgyűlési képviselőjét az utcán kérdezte Bede Zsolt, a Vadhajtások alapítója az antifa Ilaria Salisról, aki miután ártatlanok megverésében vett részt tavaly, úgy menekült meg az igazságszolgáltatás elől, hogy elvbarátai beszavazták az Európai Parlamentbe.

Jámbor Andrásról ismert, hogy az általa alapított Kettős Mércét (ma merce.hu) antifa szócsőnek szánta, továbbá mozgalmával a Szikrával jó kapcsolatot ápol külföldi szélsőbaloldali szervezetekkel is. Felmerült, hogy a Szikrának is köze lehetett a budapesti antifa támadásokhoz, amelyek tavaly tavasszal történtek.


Az esetet követően több támadót őrizetbe vettek, köztük Ilaria Salis olasz szélsőbaloldali aktivistát, aki a bűntetőtárgyalás elől úgy menekült meg, hogy megválasztották EP-képviselőnek, így mentelmi jogot szerzett.




Erről kérdezte Bede Zsolt Jámbort, aki meglepő választ adott. Szerinte k*va para volt, hogy beszavazták, de a saját közösségi oldalán azért megfeledkezett ennek hangot adni. Jámbor azt is tagadta, hogy ő maga antifa lenne, és a Mércétől is megpróbált elhatárolódni, holott a portál rendszeresen az ő álláspontját tükröző híreket oszt meg.  




Comments


Hírek

bottom of page