top of page
  • rudolfbanyai

Iványi malomkövet kötne a kormánypártiak nyakába és a tengerbe vetné őket

Kikelt magából Iványi Gábor, a Dankó utcai hajléktalanellátó vezetője, egyben az általa alapított Magyar Evangéliumi Egyházközösség (MET) vezetője, miután a kormányhivatal törölte a MET két oktatási-nevelési intézményét a köznevelési nyilvántartásból, mert Iványiék olyan tetemes adótartozást halmoztak fel, hogy nem volt biztosított az intézmények működtetése, egyben veszélyeztették a gyerekek nevelését.   


Ahogyan arról a Hírnyolc extra is beszámolt, Budapest Főváros Kormányhivatala augusztus 27-én közleményben tudatta, hogy törölték a MET két intézményét a köznevelési nyilvántartásból. Az ok az volt, hogy Iványiék szervezete adóelkerüléssel és tetemes tartozás felhalmozásával nem tudták biztosítani az általuk működtetett óvodát és iskolákat, amivel veszélyezették a gyerekek nevelését. A kormányhivatal egyúttal értesítette az illetékes önkormányzatokat is, amelyek kötelesek felvenni intézményeikbe az érintett gyerekeket, valamint a szülőket is értesítették.


A politikusból (korábban az SZDSZ-ben politizált) egyházi vezetővé vedlett Iványi sajtótájékoztatót tartott az egyik érintett iskolában.


Szerinte nem amiatt kellett bezárniuk iskoláikat, mert nem volt biztosított az intézmények működése a rossz gazdálkodásuk miatt, (amiért szervezetük gazdasági vezetőjét korábban le is tartóztatták) hanem gonosz, ellene szőtt politikai játszmából.  


Jézus szavait idézte, mely szerint:

aki egyet is megbotránkoztat a kicsinyek közül, annak jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakába és a tengerbe vetnék.

Mondandója tele volt elnagyolt csúsztatásokkal a nagyobb hatás érdekében. Ez persze egy politikustól már megszokott, egy egyházi vezetőtől kevésbé. De hát Iványi – akit a baloldal köztársasági elnöknek is szeretett volna jelölni – könnyedén váltogatja ezeket a köpönyegeket. Szerinte mindenkinek rossz, hogy el kell menniük innen a gyerekeknek, mert csak náluk voltak jó helyen.


A helyzetből való kiutat csak a kormányváltásban látja ezért – rögtönzött kampánybeszédként – a kormány elleni kiállásra, tiltakozásra buzdított. Egyben azt is jelezte: jogvédelmet és gyorsított eljárást kezdeményeznek a Fővárosi Törvényszéken.

Comments


Hírek

bottom of page