top of page
  • rudolfbanyai

Iványiék felelőtlensége veszélyezteti a gyerekek biztonságos nevelését

Iványi Gáborék adóelkerüléssel és az abból fakadó tetemes adósság felhalmozásával veszélybe sodorták a Magyar Evangéliumi Egyházközösség (MET) MÁV-telepi óvoda és általános iskolájának, valamint XVIII. kerületi iskolájának működését, a gyerekek biztonságos nevelését, ezért Budapest Főváros Kormányhivatala törölte a tanévkezdés előtt a két intézményt a köznevelési nyilvántartásból és gondoskodik a gyerekek elhelyezéséről.

Augusztusban hatósági ellenőrzést tartottak az Iványi vezette MET intézményeinél az óvodások és az ellátottak érdekében. Megállapítást nyert, hogy miután a MET évekig nem fizette be munkavállalóik után az adóterheket és tetemes tartozást halmozott fel nem képesek biztosítani a gyerekek biztonságos nevelését, illetve az általuk működtetett két oktatási-nevelési intézmény működését.



A kormányhivatal gondoskodik a gyerekek elhelyezéséről


A gyerekek érdekében a kormányhivatalnak lépnie kellet még a tanévkezdés előtt. Mint azt kedden délután közölték: a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumot, illetve a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnáziumot törölték a köznevelési nyilvántartásból. Az óvodások ügyében felvették a kapcsolatot a lakóhely szerint illetékes önkormányzattal, amely köteles felvenni intézményeibe a gyerekeket a törvény rendelkezései szerint, a tanköteles korú iskolások tanulmányainak folytatása szintén biztosított. Számukra kijelölték azokat az intézményeket, amelyek kötelesek őket felvenni. Ezzel párhuzamosan értsítetik az érintett szülőket is.


A főváros korábban azt jelezte: kész átvenni a MET-intézmények fenntartását


Emlékezetes, a kormányhivatal az ellenőrzés bejelentésekor tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert és Pikó András polgármestert is, hogy számítsanak arra, amennyiben megállapítást nyer, hogy a MET veszélyezteti a gyerekek érdekeit, az általuk vezetett önkormányzatokra hárul az ellátási kötelezettég, azonban erre csak a főváros reagált, Pikó hallgatott. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes az RTL Híradónak akkor azt nyilatkozta készek biztosítani a MET-intézmények fenntartását.



Pikó és Iványi a józsefvárosiak nyakába varrná a MET felelőtlen gazdálkodásának "eredményét"


Iványi miután csődközelbe kormányozta intézményeit, megfenyegette Józsefvárost, hogy ha nem kap pénzt a kerületre szabadít 500 hajléktalant. A polgármester erre válaszul 10 milliót ajándékozott Iványi bartájának a józsefvárosiak adóforintjából, ami már akkor is feneketlen kútba dobott pénz volt.

Комментарии


Hírek

bottom of page