top of page
  • rudolfbanyai

Isten éltesse Erdő Péter bíborost, Józsefváros díszpolgárát!

Június 25-én tölti 72. születésnapját Erdő Péter bíboros. Magyarország hercegprímása ezer szállal kötődik Józsefvároshoz. Itt született, érettségizett és kezdte meg papi pályafutását.  2014-től Józsefváros díszpolgára.

Erdő Péter 1952-ben Józsefvárosban, a Rökk Szilárd utcában látta meg a napvilágot, gyermekként egy ideig a József körúton lakott családjával. Öt testvére van, közülük az ikertestvérével ketten ők a legidősebbek. A józsefvárosi plébánián kezdett el ministrálni, ott volt elsőáldozó is. A középfokú tanulmányait a Mikszáth Kálmán téri piarista gimnáziumban végezte, ott tett érettségi vizsgát. Papi pályafutása is a kerületben vette kezdetét. Fiatalon a Tömő utcába járt misézni.

 

Erdő Péter bíboros 2003-tól Magyarország prímása és a pápaválasztó bíborosi testület tagja. XVI. Benedek lemondásakor esélyes pápajelöltnek tartották. A bíborost 2014-ben Józsefváros díszpolgárává avatták. Erdő Péter nem felejtette el gyökereit, napjainkban is szívesen jár a kerületbe. Ő szentelte meg a felújított Szent József templomot és a Jézus Szíve jezsuita templom harangjátékát is.  

 

Boldog születésnapot kívánunk Erdő Péter bíborosnak!

 

Hozzászólások


Hírek

bottom of page