top of page
  • rudolfbanyai

Ismét hazugságon kapták Pikó Andrást

Egy videón mutatta be Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője, hogyan csapja be Pikó András az embereket. Miközben a polgármester azt állítja, hogy a kormány beruházása miatt nem mehetnek majd vissza otthonaikba a Diószegi utcából kiköltöztetendő lakók, a felvételen Pikó embere bevallja, hogy az oda tervezett Dió2030 rehabilitációs program megvalósulása esetén sem volt cél, hogy az ott lakók visszatérjenek a felújított ingatlanokba.



A polgármester napok óta támadja a kormányt, hogy az folytatni kívánja a Diószegi utca megújítását a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítésén keresztül. Azt állítja, hogy az önkormányzat nem tudja biztosítani az ott élőknek a cserelakást, és azt is állítja, hogy a kormány miatt a kiköltöztetett lakók, már nem mehetnek vissza régi otthonaikba sem, hiszen azt birtokba veszi az egyetem – írja Kocsis Máté a közösségi oldalán. A Fidesz frakcióvezetője szerint azonban valami nagyon nem stimmel az állításokkal!



Egy képviselő-testületi ülésen készült videóban Pikó András vagyongazdálkodási embere ecseteli, hogy mi lesz az érintett lakókkal a Dió2030 program megvalósulása esetén.


Arról beszél a polgármester momentumos embere, hogy az önkormányzat cserelakásokat biztosít majd, de akkor most miért mondja a polgármester, hogy ezt nem tudják megoldani? Akkor állítottak valótlanságot, vagy most? – teszi fel a kérdést Kocsis Máté.


Mint írta: azt is elmondja Pikó embere, hogy az önkormányzatnak “nem célja” (megismétlem: nem célja!), hogy az ott lakók visszaköltözzenek a felújított lakásaikba. Valójában tehát Pikó András egyáltalán nem bánná, ha az ott élők kiköltöznének, a telkek nagy részét pedig majd eladná az önkormányzat, és felélnék a kerület vagyonát. De akkor most miért mond mást?


Kocsis Máté azzal folytatta: hogy Pikóék elismerik, hogy valójában az ott lakók sem szeretnének ezekben a házakban maradni, de akkor most miért hergelik őket az egyetem bővítése ellen?

Végül pedig rávilágít: az önkormányzat Dió2030 programjában maguk Pikóék is kiköltöztettek volna 168 családot, de akkor most miért hergelik őket a kiköltöztetés ellen?


Hamis kettős beszéd mindez, és kiderül, hogy Pikó András csak kihasználja az ott élő, amúgy is nehéz helyzetben lévő embereket, és valójában esze ágában sincs segíteni rajtuk – vonja le a következtetést Kocsis Máté, aki szerint nem dumálni, és hergelni kellene, hanem cselekedni!


Hamarosan véget ér a Pikó-féle hazugságokra épülő, tesze-tosza önkormányzás, és ha ismét Sára Botond lesz a polgármester, a lakók sokkal jobb körülmények közé kerülnek majd, rend lesz, és újra fejlődni fog a kerület! – fogalmaz a frakcióvezető.

Commentaires


Hírek

bottom of page