top of page
  • rudolfbanyai

Pikó András hátba szúrta szövetségeseit


Élesedik a hatalomért folyó baloldali belharc Józsefvárosban. Az alpolgármesterét zsarolással sakkban tartó Pikó András kijelentette, hogy nem kér az eddigi szövetségesei közül több képviselőből sem. Úgy tűnik, a polgármester végérvényesen megorrolt a józsefvárosi szocialistákra, akik lebuktatták őt azzal, hogy zsarolja MSZP-s alpolgármesterét.

"Négy és fél éve vagyunk gombnyomogatók, az alpolgármesterünket [Pikó - a szerk.] megfenyegette azzal, hogy ha nem szavaznak együtt, akkor egzisztenciálisan ellehetetlenítik. Szóval az a szent ember, akiről azt hittem, hogy tényleg egy demokrata, az nem minden esetben az, sőt, tulajdonképpen egy autokratikus rendszert épített ki a városházán. Úgy gondolta, hogy velünk nincs mit beszélnie, mindent személyes szinten kezel" – fogalmazott az MSZP józsefvárosi szervezetének elnöke az atv.hu-nak.


Veres Gábor szerint Pikó András kijelentette, hogy sem vele, sem az alpolgármesterrel, Szili-Darók Ildikóval, sem pedig az ex-DK-s Stettner Istvánnal nem kíván tovább együttműködni. Az MSZP-nek mindössze egy helyet ajánlott fel Pikó, és azt is megnevezte, kit szeretne jelöltként látni. Veres Gábor szerint nincs olyan párt a világon, amely ezt elfogadná.


Comments


Hírek

bottom of page