top of page
  • rudolfbanyai

Hátat fordítottak Pikóék a Diószegi utcai bérlőknek

A választási kampány során napi szinten riogatta a Diószegi utcában élőket Karácsony Gergely, Pikó András és Jámbor András, hogy utcára kerülnek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tervezett beruházása miatt. Az önkormányzati választások óta azonban arra felé sem néznek a baloldali politikusok. A körzet megválasztott fideszes képviselője attól tart Pikóék gáncsoskodása miatt évekig elhúzódik az ott élők lakhatásának rendezése.

A választási kampány során Pikó, Jámbor András és Karácsony Gergely napi rendszerességgel riogatta a Diószegi Sámuel utca lakóit. A három politikus azt próbálta előadni, hogy szociálisan érzékenyek, és tartanak attól, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésének eredményeként a bérlakásokban élők utcára fognak kerülni – mondta el a Magyar Nemzetnek a körzet júniusban megválasztott önkormányzati képviselője. Kecskeméti László szerint politikai haszonszerzés céljából riogatták a bérlakásokban élőket a baloldali politikusok.


A választások óta nemcsak eltűntek a baloldali politikusok a Diószegi utcából, hanem a Pikó András vezette Józsefvárosi Önkormányzat szándékosan lassítja is a beruházással kapcsolatos folyamatokat. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerint egy munkacsoportot felállításával megkezdődhetne az egyeztetés az önkormányzattal,

Pikó azonban puszta sértettségből semmilyen kommunikációt nem folytat az egyetemmel

– emelte ki Kecskeméti a napilapnak. A képviselő szerint Pikóék láthatóan teljesen magára hagyták a lakókat. Ezzel egyidőben Pikó András zsarolni próbálja a magyar államot, hogy ha nem kapnak 17 milliárd forintot, akkor ők ezt a projektet minden lehető eszközzel meg fogják akadályozni.



Kecskeméti László úgy tudja, a vagyonkezelő már nyilatkoztatta a lakókat a cserelakásokkal kapcsolatos igényeikről, azonban ezeknek az ingatlanoknak a bemutatása továbbra sem kezdődött meg, annak ellenére, hogy több mint 800 üres lakása van a józsefvárosi önkormányzatnak.


Az érintett kétszáz bérlakásban élőknek nagyjából a hetven százaléka fog cserelakást kérni, ami azt jelenti, hogy körülbelül 150 lakásigény lesz, amit a 800 üresen álló lakásból könnyedén ki lehetne gazdálkodni

– emelte ki Kecskeméti László, ám szerinte az önkormányzat lassúságának köszönhetően még évekig eltarthat a lakások felajánlása.

A legkevésbé sem érdekelte Pikót, Jámbort vagy Karácsonyt, hogy mi fog történni a Diószegi Sámuel utcában élőkkel. Ismerem az ott élő embereket, és nagyon jól tudom, hogy minden egyes látogatásuk után a lakosok gyakorlatilag zokogtak, hogy utcára fognak kerülni. Holott a Pikó, a Jámbor és a Karácsony is pontosan tudta, hogy ez nem történhet meg. Mindezt azért, hogy lehessen egy jót fideszezni

– tette hozzá Kecskeméti, aki attól tart, hogy amennyiben az önkormányzat hosszú távon fogja gátolni a projektet, a beruházást végül egy másik kerületben fogják megvalósítani.

Comments


Hírek

bottom of page