top of page
  • vsomorjai

Hangfelvétel: Helyettese vallja be Pikó Andrásról, hogy Gyurcsány irányítása alatt áll

Simon György, a Tisza Párttal szimpatizáló józsefvárosi polgármesterjelölt egy érdekes hangfelvételre mutatott rá a közösségi oldalán. A YouTube-re feltöltött beszélgetésben Erőss Gábor alpolgármester azt fejtegeti, hogy bár Pikó András civilnek mondja magát, valójában Gyurcsány Ferenc védelme alatt álló momentumos politikus. Erőss korábban arról is panaszkodott egy levélben, hogy Pikó öntelt, dühkitörései vannak és csapnivaló polgármester. Ez alapján úgy tűnik, hiába rossz városvezető, Gyurcsánnyal a háta mögött Pikó bármit megtehet Józsefvárosban.


Lelepleződött a civil imázs, amelyet Pikó András szorgalmasan építgetett saját magáról, és a lebukásban tevékeny részt vállaltak helyettesei. 


Erőss Gábor alpolgármester például egy, a YouTube-ra felkerült hangfelvételen azt ecseteli, Pikó egyáltalán nem civil, holott ezt próbálja elhitetni a józsefvárosiakkal.


A hanganyagra Simon György bukkant rá; ő korábban a Demokratikus Koalíció politikusa volt, most viszont a Szolidaritás színeiben indul polgármesterjelöltként, posztjaiból pedig egyértelműen az derül ki, hogy a Magyar Péter-féle Tisza Párttal szimpatizál.


A hangfelvételen Erőss Gábor azt mondja:

„…hogy ez ugye elég sajátos, hogy Pikó úgy momentumos, hogy folyton civilnek mondja magát, dehát valójában mégiscsak a momentum politikusa. De ráadásul ügyes, mert ő személyes jó viszonyt ápol a Gyurcsánnyal, tehát ahogy így látom, ő tabu. Tehát… hogy őt nem támadják, sőt, amikor a helyi MSZP-ből nem nevezzük meg, hogy kicsoda próbált volna a DK felől támadni, akkor lepattintotta, tehát egyszerűen tök ügyes, azt tudom mondani ebből a szempontból. A Gyurcsány védelmében álló momentumos politikus... sőt, még azt is megengedheti magának, majd meglátjuk, hogy ez tényleg így lesz-e, hogy kiválogassa magának az MSZP-ből azokat, akik tetszenek neki és akik nem.”

Ez alapján úgy tűnik, még saját helyettese sincs megelégedve Pikó munkásságával, ahogyan azt egy V. Naszály Mártának, az I. kerület párbeszédes polgármesterének írt korábbi levelében már ecsetelte. 


Azt az írást – ami arra utal, hogy a baloldalon komoly belső feszültségek vannak – szintén Simon György hozta nyilvánosságra.


Erőss abban azt boncolgatta, hogy Pikó András csapnivaló városvezető, emellett öntelt és dühkitörései vannak. Az alpolgármester elismeri ugyan, hogy Pikó jól kommunikál, ugyanakkor nem tartja őt jó városvezetőnek.


„Öntelt, autorier, lobbanékony, következetlen, befolyásolható és folyton rángatja a kormányt”

– jellemzi Erőss a polgármestert, megjegyezve, hogy a dolgozók folyamatosan cserélődnek a Polgármesteri Hivatalban, nincs, aki végrehajtaná a döntéseket, és nincs folyamatmenedzsment.


„Csak időnként polgármesteri meg kabinetfőnöki dühkitörések, alázások, hiúság és hübrisz”

– ecseteli a Pikó körüli viszonyokat saját helyettese, aki szerint a szocialisták féregnek és patkánynak szokták nevezni a polgármestert. Őt magát is csábították az MSZP-sek, állítja, hogy ugorjon ki a Pikó mögötti, a Momentum uralta frakcióból, de ő ezt nem tette meg, ám ennek „megkérte az árát”.


Úgy tűnik, a józsefvárosi baloldali összefogás belülről rohad. Pikó András ezért is fordulhatott az erőszakos Szikra Mozgalom felé, miután az MSZP-sek faképnél hagyták és külön indulnak a választáson. Úgy tűnik, ők felfogták, hogy


hiába csapnivaló polgármester Pikó, bármit megtehet, amíg a Momentum-Gyurcsány tengely érdekeit szolgálja.

Comments


Hírek

bottom of page