top of page
  • rudolfbanyai

Haverok mutyi, közpénz: Pikóék és a korrupcióval gyanúsított Kiss Lászlóék is ugyanazt a lapot pénzelték

Szemmel láthatóan a baloldal szennyesének a mosása a feladata a Jelen című lapnak, amelyet – amellett, hogy elhalmoztak külföldi pénzekkel – a baloldali önkormányzatok is előszeretettek támogatnak. Az újságot kiadó Liberty Press pr cikket írt a korrupciógyanú miatt letartóztatásban lévő Kiss László óbudai polgármesterről, ők jelentették meg Karácsony Gergely kampánykönyvét, de Pikóék is csaknem 4 milliót fizettek nekik tavaly.

Futószalagon szállítja a Jelen című internetes portál a korrupciógyanúba keveredett Kiss László óbudai polgármestert mentegető cikkeket. A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a hírportál kiadója, a Liberty Press tavaly, az akkor még nyomtatott formában is létező Jelen című újságban támogatott tartalomként jelentetett meg Kiss Lászlóékat méltató négyoldalas írást.


A polgári napilap szerint a Tóth Ákos és Lakner Zoltán politológus vezetése alatt működő Jelent a baloldal és a külföldi donorok egyaránt elkényeztették. Az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének médiát támogató pályázatán 9,5 milliót nyertek, de ők jelentették meg Karácsony Gergely kampányra időzített könyvét, valamint a fővárosi önkormányzat alá tartozó Budapest Brand is vásárolt tőlük 5,8 millióért tanulmányt, illetve a DK pártalapítványából is ötmilliós támogatásban részesültek.


A Liberty Press-t Pikóék is kitömték


Tavaly nyáron nagy port kavart, hogy Pikó nyilvánvalóvá tette, hogy csak a baloldali embereknek kíván kommunikálni. Legalábbis ezzel magyarázta, hogy miért szerződött le egykori kenyéradójával a Klubrádióval 2,26 millióért. Ugyanennek a médiacsomagnak a része volt a baloldali városvezetés megállapodása a Liberty Press-szel. A Jelen kiadójának 3,8 milliót fizetett Pikó a kerületiek pénzéből.


Pikó nem fukarkodik a közpénzzel, ha haverokról van szó


Szilágyi Demeter fideszes önkormányzati képviselő a Hírnyolc extrának elmondta: Pikó már korábban is élen járt a haverok közpénzzel való kitömésében, gondoljunk csak arra, hogy milyen sportállásokat hozott létre például a korábbi kampányfőnökének Közösségi Részvételi Iroda néven az önkormányzatban. Tavaly pedig már a látszatra sem adott, amikor egykori munkaadóját, a Klubrádiót, illetve a Liberty Presst tömte ki közpénzzel.

Utóbbinak - mint mára az óbudai korrupciós ügy kapcsán kiderült - egyetlen feladata a baloldali szennyes mosása – tette hozzá Szilágyi Demeter.


Régi barátja Pikónak a Liberty Press alapítója


A Liberty Presst az a Tóth Ákos alapította, aki Pikó korábbi munkatársa volt a 168 óra című magazinnál. A kapcsolatuk szoros lehetett, hiszen Pikó Tóth Ákost kérte fel főszerkesztőnek az önkormányzati lap élére miután beült a polgármesteri székbe. Tóth Ákos ezt azzal hálálta meg, hogy a váltás utáni lapszámot telerakta Pikó képével és nevével. A dolog akkora felháborodást keltett még a baloldalon is, hogy Tóth Ákosnak mennie kellett, ám úgy tűnik Pikó megtalálta a módját, hogyan pénzelje tovább a haverját. A Liberty Presst találta a legalkalmasabbnak, hogy az általa vezetett önkormányzatot népszerűsítse.      

Comentarios


Hírek

bottom of page