top of page
  • rudolfbanyai

Hatósági ellenőrzést tartanak Iványi Gábor intézményeinél

Az óvodások és az ellátottak érdekében vizsgálatot tart a kormányhivatal a Magyar Evangéliumi Testvérközösség (MET) intézményeinél. A vizsgálatról a kormányhivatal tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert és Pikó András polgármestert is, és felhívva a figyelmüket, hogy amennyiben a MET a jogszabályok be nem tartásával veszélyezteti a gondozottak és az ellátást igénybe vevő gyermekek érdekeit, az ellátási kötelezettség a törvények értelmében a Fővárosi Önkormányzatra, valamint a Józsefvárosi Önkormányzatra hárul.

A közműszolgáltató értesítése alapján a MET, mint fenntartó huzamosabb ideje nem egyenlíti ki a közműszolgáltatások számláit, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint jelentős köztartozást halmozott fel, ezért hatósági ellenőrzést tartanak Iványiék oktatási és szociális intézményeiben – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala.

Az ellenőrzés során azt vizsgálják, hogy Iványi Gáborék eleget tudnak-e tenni a vállalt feladataiknak, a működésük a jogszabályoknak megfelelő-e, illetve folyamatosan képesek-e nyújtani a szociális szolgáltatásokat

- emelték ki.


A legfontosabb, hogy a gondozottak és óvodások számára az ellátás folyamatosan és megfelelő színvonalon biztosított legyen – hangsúlyozták.


A vizsgálatról a kormányhivatal tájékoztatta Karácsony Gergely főpolgármestert és Pikó András polgármestert is, és felhívva a figyelmüket, hogy amennyiben a MET a jogszabályok be nem tartásával veszélyezteti a gondozottak és az ellátást igénybe vevő gyermekek érdekeit, az ellátási kötelezettség a törvények értelmében a Fővárosi Önkormányzatra, valamint a Józsefvárosi Önkormányzatra hárul.


Amennyiben az ellenőrzés azt állapítja meg, hogy a MET eleget tesz a jogszabályi kötelezettségeinek, nincs szükség további lépésekre, azonban szabálytalanság észlelése esetén a főpolgármesternek és a polgármesternek kötelessége intézkedni.

Így borult Iványi Pikó nyakába, amikor hatalomba került a klubrádiós


Emlékezetes, Iványi Gáborék évekig nem fizették be munkavállalóik után a járulékokat, és jelentős adótartozást halmoztak fel, ami miatt a Nemzeti Adó sé Vámhivatal zárolta a MET számláit. Iványiék erre egy újabb trükkel igyekeznek kibújni adófizetési kötelezettségük alól: egy másik számlaszámra kezdtek adományokat gyűjteni. A Dankó utcai hajléktalanellátó vezetője mindemellet jó kapcsolatot ápol Pikó Andrással és a baloldali politikusokkal. Józsefváros polgármestere a kerületiek pénzéből több mint 10 milliót adományozott már Iványiék birodalmának működtetésére, holott maguk a hajléktalanok is folyamatosan panaszkodnak a rossz körülményekre.    

留言


Hírek

bottom of page