top of page
  • rudolfbanyai

Hajmeresztő történetek Józsefváros és Budapest lezülléséről

Köztéri vécézés a Rákóczi téren, drogozásra és szexuális légyottokra használt illemhely a II. János Pál pápa téren, hajléktalanok uralta Blaha Lujza tér és a főváros további szlömösödő részeiről gyűjtött egy válogatást a Metropol.  

A főváros több pontján, de különösképpen Józsefvárosban mindennapos probléma a vérre menő verekedések, közterületi italozás, szexuális jelenetek, utcán ürítés, drogos csapatok cirkuszolásai, agresszív koldulás, a járókelők vegzálása, megtámadása – írja a napilap, amely szerint Karácsony Gergely főpolgármester és a baloldali kerületi városvezetések empátiára és alapvető emberi jogokra hivatkozva hagyják a helyzetet egyre durvulni.


Letolt nadrággal, mindenki szeme láttára ürítenek a Rákóczi téren

Úgy vélik, míg a baloldali fővárosi és kerületi városvezetés folyamatosan reklámozza saját „emberségét és vezetői sikerességét”, Budapest lakói szemében ez csak szemfényvesztés. A lakosok szinte nem tudnak úgy átmenni egy parkon vagy téren, hogy ne látnának önkívületi állapotban cirkuszoló, ellátatlan hajléktalanokat, akik italoznak vagy éppen letolt nadrággal ürítenek a füvön, mint a Rákóczi téren ez gyakran megesik – teszik hozzá. Ennek okát az elmúlt évek megengedő politikájában látják.  


A II. János Pál pápa téri padokon rühöt és ágyi poloskát is össze lehet szedni

Karácsony Gergely ezt például tízmilliós közvécékkel kozmetikázta volna, de nem jött be a számítása, mert az illemhelyek, mint amilyen a II. János Pál pápa téren is létesült, inkább szexuális légyottok és drogozások helyszínei lettek. A padokat sokszor nem tudják használni a környékbeliek, mert ott mindenfélét össze lehet szedni. A II. János Pál pápa téren arra panaszkodtak, hogy a padra „költöző hajléktalanok” miatt ágyi poloskát, rühöt is vittek már haza.  



Drogosok és hajléktalanok lepék le a Teleki teret

A fedél nélküliek sokszor vidékről érkeznek és jelentős részük nem tartózkodik a szállókon. Vannak például, akiket nem is engednek be, mint például a Teleki téren „lakó”, tűzszerész múltú egyik férfit, mert saját elmondása szerint közveszélyesnek tartják. Az elmúlt években drogosok is csapódtak az ellátatlan hajléktalanok mellé – tették hozzá.


Mosdásra használják a Blaha szökőkutat

Az egyik hajat mos, a másik beöntést ad magának, ebben semmi szürreál nincs, ez csak a Blaha idillibb háttérrel – osztotta meg véleményét egy férfi a Blaha Lujza téren lencsevégre kapott fotóhoz.

A napilap szerint a Pikó-féle kerületvezetés rendkívül büszke „munkásságára”, szerintük Józsefváros vonzó és gyarapodó kerület lett, de valójában a leromlott közbiztonság és a közterek állapota miatt menekül, aki csak tud.


Erőszak az utcákon

Tegnapelőtt is hívtam este a rendőrséget. Eszméletlenül fekvő részeg nőt kezdett egy részeg csövi látványosan taperolni, másik négy férfi pedig nézte. Gondoltam, nem várom meg, amíg ott megerőszakolják eszméletlenül. Előtte, a park másik felében annak voltam szemtanúja, ahogy egy férfi a nemi szervét tisztítgatja. Fertő! Elmenekültem inkább

– osztották meg egy józsefvárosi panaszos gondolatait.

Hasonló a helyzet Újbudám a Bikás parknál, a Kosztolányi Dezső téren és a Feneketlen-tónál, valamint a Batthyány térnél is, ahol agresszív módon kéregetnek a hajléktalanok. A teljes cikket itt lehet elérni.

 

Comments


Hírek

bottom of page