top of page
  • vsomorjai

Ha Pikó marad, a koszos utcák és a rossz közbiztonság is marad

A kerületiek egyértelműen érzékelik, hogy Pikó András regnálása alatt jelentősen romlott a köztisztaság és a közbiztonság Józsefvárosban. A legtöbb panasz a koszos utcákra, a hajléktalan- és drogprobléma eszkalálódására, valamint a közbiztonság hiányára vonatkozik. A kampányhajrában ugyan megjelentek a takarítógépek is, de az itt élők nem felejtik el az ötévnyi semmittevést. 


Az emberi és állati fekália, valamint hányás látványa az utcákon mindennapos lett Pikó András Józsefvárosában.


A drogosok kapukat rugdosnak be, hogy a figyelő szemek elől rejtve vehessék magukhoz a kábítószereket. Ha viszont már házon belül vannak, akkor nem ritka a kötekedés, a lopás és az agresszív fenyegetőzés sem a lakókkal szemben.


Amennyiben nem sikerül egy házba behúzódniuk, még ott vannak a Pikó-féle közvécék és mobilbudik is. Azok is remek búvóhelyül és egyben bázisul szolgálnak a függőknek. 


Nem lett volna törvényszerű, hogy ezen a lejtőn meginduljon a kerület, Pikó azonban letért a biztonság és rend politikájának útjáról, és meghirdette a "szabad Józsefvárost". Ez azt jelenti, hogy mindenkinek mindent szabad, nem csoda hát, hogy eluralkodtak a közbiztonsági problémák.


Ehhez persze hozzájárult a takarítás hiánya is, hiszen ahol elhanyagolt a környezet, ott előbb-utóbb megjelennek a zűrös személyek.


Az sem segített a kerület állapotán, hogy Pikó elárasztotta Józsefvárost hajléktalanokkal. A közbiztonságot célzó rendeletek eltörlését gyakorlatilag meghívóként értelmezték a fedél nélkül élők, akik mindenhonnan ide sereglettek, a rosszul működő ellátók pedig hozzájárultak, hogy ne az intézményekben, hanem az utcákon éljék minennapjaikat. Pikó ennek ellenére továbbra is a haveri ellátók pénzelésében látja a „megoldást”. 


Sokan egyetértenek, hogy ha Pikó marad, ezek az állapotok csak még rosszabbak lesznek; kérdés, hogy ez elegendő motiváció-e, hogy Sára Botond biztonság, rend és fejlődés programját válasszák. Még van néhány óra leadni a szavazatokat...

コメント


Hírek

bottom of page