top of page
  • rudolfbanyai

Gulyás Gergely: most itt a lehetőség, hogy újra fejlődő pályára álljon Józsefváros

Az európai parlamenti voksoláson a háború vagy a béke között kell dönteni, míg a helyhatósági választásokon a fejlődés kérdése a június 9-ei választás tétje – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Polgárok Házában. Gulyás Gergely szerint most itt a lehetőség, hogy újra fejlődő pályára állítsák a lakók Józsefvárost.


Kocsis Máté és Sára Botond polgármestersége alatt soha nem látott fejlődésen ment át a kerület, majd egy szűk többséggel a baloldal került hatalomra és láthatjuk, hogy a közbiztonság mennyivel rosszabb, mint korábban volt, a hajléktalanprobléma újra a mindennapok része, a köztisztasági problémák elhatalmasodtak, és a jelenlegi polgármester nem azzal van elfoglalva, hogy a kerületet fejlessze, hanem azzal, hogy a kormánnyal ideológiai vitákat vívjon. Most itt a lehetőség, hogy újra arra a fejlődési pályára állítsák a lakosok a VIII. kerületet, amit korábban már meg lehetett tapasztalni – mondta Gulyás Gergely a Polgárok Házában tartott országjáró fórumon, ahol Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő, Sára Botond józsefvárosi és Gyurákoivcs Andrea ferencvárosi polgármesterjelölt vendége volt.     


Háború vagy béke, ez itt a kérdés


Gulyás Gergely szerint fontos, hogy az európai parlamentben ne olyan képviselőket küldjenek a választópolgárok, akik mindent megtesznek Magyarország érdekei ellen és akik akkor érzik jól magukat, ha ártanak saját hazájuknak. A belpolitikai viták mellett most van egy fontosabb szempont is, a háború és béke ügye, ami generációkra meghatározhatja azt, hogy Magyarország milyen pozícióban tudja a saját, békepárti véleményét hangsúlyozni – hangsúlyozta, hogy miért fontos elmenni, és a Fidesz-KDNP-re szavazni a június 9-ei választáson.

Mint kifejtette: Európa az elmúlt 2,5 évben semmit nem ért el azzal, hogy egyre jelentősebb támogatást nyújt Ukrajnának, miközben fél és egymillió fő között van a háború áldozatainak száma, amely jól mutatja milyen hatalmas emberi veszteséget szenvedtek el a felek. Európa nem a béke hangján szó, nem azt keresi hogyan lehetne ezt a lehető leghamarabb lezárni, hanem újabb és újabb háborúpárti megnyilatkozások hangzanak el – tette hozzá, megjegyezve: ebben a vitában Magyarország a béke hangját képviseli. Ám, hogy ez a hang milyen erős, az attól is függ, hogy ezen a választáson milyen támogatást kap az a párt, amelyik ezt a legnyilvánvalóbban képviseli – buzdított mindenkit, hogy álljunk ki a kormány békepárti álláspontja mellett. A miniszterelnökséget vezető miniszter arra számít, hogy erősödni fog a békepártiak tábora.


A migráció és az energiaellátás is kulcskérdés



Szóba került, hogy a magyarországi baloldal által küldött európai parlamenti képviselők hazafiúi kötelességükként fogták fel azt, hogy Magyarország ellen lobbizzanak és azon dolgoztak, hogy hazánk ne jusson hozzá azokhoz az európai uniós forrásokhoz, ami Magyarországot megillet, tehát minden európai parlamenti hely, és ilyen tekintetben minden szavazat számít ebben a kérdésben is. A miniszter kitért arra is, hogy bár 2015 óta védjük a schengeni határt a migrációs nyomás miatt, és az Európai Bizottság nemhogy nem járult hozzá ennek költségeihez, hanem egyenesen meg is fogja bírságolni emiatt Magyarországot. Az ítéletet már meghozták, de csak a választás után hirdetik ki. Jól mutatja azt az abszurditást, ami Brüsszelt jellemzi ebben a kérdésben, hogy amiatt büntetik hazánkat, mert betartjuk a schengeni szabályokat – mondta Gulyás Gergely.  Szó esett az energiaellátásról is, amelyben Magyarország azt az álláspontot képviseli, hogy az a jó, ha szabadon lehet választani minél több forrásból, ezért hat ország felé építettünk ki csővezetékeket, valamint minél olcsóbban tudjunk vásárolni gázt.



Óriási a különbség a jobboldali és a baloldali városvezetések között


A beszélgetés során fővárosi kérdésekre is kitértek. Ha az emberek a főpolgármester haragját kivívva autóba ülnek, akkor azok tudják, milyen nagy mértékben romlottak a közlekedési lehetőségek, és ebbe beleérthetjük a tömegközlekedést is. Korábban is voltak dugók, de jelenleg az a helyzet, hogy átlagosan fél órával több időbe telik a külvárosból a balvárosba jutni. A tömegközlekedés pedig legfeljebb olyan előrelépés valósult meg, amire Tarlós István idejében szerződést kötött a BKK. Ha valaki visszaemlékszik a Tarlós István, valamint Kocsis Máté és Sára Botond vezetése alatti időre, akkor ideológiailag nagyon elfogultnak kell lenni ahhoz, hogy valaki ne lássa azt az óriási különbséget, ami Józsefváros életében bekövetkezett.



Sára Botond: Sorsfordító lehetőséget kapunk június 9-én


Sára Botond arról beszélt, a jelenlegi városvezetés azon elmélkedik, hogyan lehet a kerületet politikai csatatérként használni, aminek az elszenvedői az itt élők, hiszen semmi nem történik. Mindemellett azon is gondolkodnak, hogyan tudják megmagyarázni, hogy miért nem történik semmi – tette hozzá. A józsefvárosiak arra panaszkodnak, hogy koszosak az utcák, a hajléktalanhelyzet tarthatatlan, a lakók pedig kötelesek tűrni, hogy drogosok és kétes alakok beköltöznek a társasházak lépcsőházaiba, valamint sokan nem mernek lemenni este a boltba sem – ecsetelte. Sára Botond szerint Józsefvárosban a legfokozottabb az autósüldözés, hiszen nemcsak dugók zavarják a kerületieket, hanem a Pikó-sarc is, amit gyakorlatilag a semmiért fizetnek be a családok, úgy, hogy a parkolóhely is kevesebb lett. A város megállt a fejlődésben, és „visszanyerte” a nyócker elnevezést – jellemezte a helyzetet.


„Sokan el akarnak költözni emiatt, azonban mi arra biztatjuk őket, hogy maradjanak, mert újra rendbe fogjuk tenni Józsefvárost, megoldjuk a közbiztonsági problémákat, eltöröljük a Pikó-sarcot és újra fejlődő pályára állítjuk a kerületet, mert az itt élők a jelenleginél jobbat érdemelnek” – fogalmazott Sára Botond.

A polgármesterjelölt úgy összegzett: az elmúlt 5 évben 10 évet fejlődött vissza a kerület. Még egyszer öt évet ezzel a vezetéssel már nem bír ki ez a kerület, mert onnan már nagyon nehéz visszafordítani. Június 9. tehát ilyen szempontból sorsfordító lehetőség – zárta beszédét Sára Botond.  

Comentários


Hírek

bottom of page