top of page
  • vsomorjai

Földből kiálló vasdarabok, kiszáradt gyep – ilyen a Pikó-féle felújítás a káptalanfüredi strandon

Hosszú évek kellettek, hogy a haveri vitorláscéggel kötött előnytelen szerződésből ki tudjon farolni az önkormányzat, így a hajók végre eltűntek a kerület Balaton-parti strandjáról, amelyről azt híresztelik, hogy felújították. A valóság azonban más képet mutat: eltűnt a hinta, a földből vascsövek állnak ki, leszerelték a padokat, a gyep meg öntözés hiányában kiszáradásnak indult – írja a Magyar Nemzet.

Akár a kerület állatorvosi lova is lehetne az önkormányzat káptlanfüredi üdülője, amely befejezésére öt éve képtelen a Pikó-vezette önkormányzat. A józsefvárosi gyerekek ide tehát idén sem mehettek. A tábortól nem messze lévő strand azonban használható. Az önkormányzati lap be is harangozta, hogy megújult a strand, mehetnek a gyerekek.


„A strandon napernyők, kerti székek és asztalok használatára van lehetőség, de lett fedett uzsonnázóterasz, és könyvkölcsönzésre is van mód. A gyerekek pedig, ha megunták a pancsolást, hintázhatnak vagy csúszkázhatnak a drótkötél csúszópályán” – írták. Mellesleg az utóbbi eszköz nem újdonság.  

Ám a kihirdetés ellenére idénre sem sikerült gyerekbarátra felújítani a strandot. A lap egyik olvasója fotókat készített a felújítást követő állapotokról.


A fák felső része elszáradt, a földet, füves részt ritkán locsolják, a hinta eltűnt, helyette vascsövek állnak ki a földből – mondta el a lapnak egy csalódott józsefvárosi lakos.


A Magyar Nemzet felidézi, hogy eddig sem volt felhőtlen a fürdőzés az önkormányzati strandon, mert a Pikó András polgármester vezette önkormányzat és annak a strandot fenntartó cége egy vitorlásegyesületnek bérbe adta a terület egy részét, ezért a józsefvárosiak vízre szálló és kikötő vitorlások között fürödtek, illetve a strand egy részén jollehajókat tárolt a vitorláscég és egyesület.




Comments


Hírek

bottom of page