top of page
  • rudolfbanyai

Fábián Márta: Segítséget kell nyújtani az itteni embereknek

Két kicsi gyereke van, így még jobban átérzi azoknak a helyzetét Józsefvárosban, akik az egyre rosszabb körülmények miatt nem érzik magukat biztonságban a lakóhelyükön. Fábián Márta képviselő-jelöltként a szívén viseli a helyiek sorsát és sok változást tervez a Tisztviselőtelepen - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

- Két kicsi gyerekem van, ezért mindig azon dolgozom, hogy megtaláljam az egyensúlyt a család és a munka között - kezdte Fábián Márta, a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltje -. Amennyi időt csak tudok, azt velük töltöm és próbálom őket bevonni a saját programjaimba is. Nyilván az egy folyamat, lépésről lépésre alakul ki bennük a helyes viselkedési normarendszer, de a barátaink és a józsefvárosiak is nagyon nagy szeretettel fogadják őket.


„A következetességben hiszek”


A gyerekek most öt és fél illetve hat és fél évesek, a kisfia jövőre megy iskolába, ami egy újabb kihívás lesz számukra. Márta arra törekszik, hogy megfelelő értékrendet adjon át nekik.- Ezen a téren a következetességben hiszek, ahogyan a politikában a rendpártiságban. Ha sarkalatos pontokat határozunk meg egy gyerek életében, azzal a szülő is kiszámíthatóvá válik, ezáltal egy olyan biztonságot tud neki nyújtani, amiben tudja, hol vannak a határok. Pontosan le kell tudni fektetni az alapvető szabályokat. Nálunk helye van a közös programoknak és a szórakozásnak, de én például teljesen elutasítom a videó játékozást, a tabletezést, a mobilozást, még a tévé is korlátozva van. Szerintem a gyerek élje meg a gyerekkorát! Mozogjon, legyen a szabadban a jó levegőn a barátaival. Számára elég, ha később csöppennek bele a digitális világban, nem fognak lemaradni, mert nem is lehet. Büszke vagyok arra, hogy így nagy szókinccsel rendelkeznek és a fantáziaviláguk is határtalan, elevenek, csintalanok és könnyen ismerkednek.


„Nem hagyhatom magára ezt a közösséget”


A képviselő-jelölt 15 éve dolgozik Józsefvárosért a háttérben, több projektet vitt végig az előző, jobboldali városvezetés alatt, szívén viseli a kerület sorsát.- Miután 2019-ben az önkormányzati választáson bekövetkezett a változás, láttam, hogyan hanyatlik a kerület. Úgy éreztem: bele kell állnom a politikába, mert nem hagyhatom magára a józsefvárosiakat. Elvállaltam a Tisztviselőtelep a Ganz és az Orczynegyed kapcsolattartási feladatait, folyamatosan jártam a körzetet és találkoztam emberekkel. Meghallgattam őket, és felfigyeltem arra, hogy mennyire rosszul élik meg a baloldali városvezetés által generált történéseket, változásokat.


Mint azt Márta megfogalmazta, volt egy új trend, amit Kocsis Máté majd Sára Botond épített fel. Ezt úgy hívták: dinamikus fejlődés. Ez 2019 után megtorpant, majd a kerület hanyatlásnak indult, és ezt az, amit megéreztek a lakók.- Kezdődött azzal, hogy egy parkban nincs kuka, jócskán gyalogolni kell, hogy kidobhassuk a szemetet. Találkoztam olyan emberekkel, akik arra panaszkodtak, hogy rendezetlen a környezetük, hogy iszonyatos mértékben megnövekedett a kosz és a szemét, valamint a hajléktalanok száma megnőtt. Mélységesen felháborította a lakókat például, hogy toi-toi WC-ket helyeztek ki közterületekre, amivel ott tartották a közterületeken élőket. Nagyon jó dolog a 80 milliós zebra az Aldinál az Orczy úton, de senki nem számított arra, hogy ez az önkormányzatot ilyen mértékben fogja anyagilag megterhelni, hiszen Karácsony Gergely helyett fizette Pikó a kerületiek zsebéből. És arra sem számítottak, hogy a tisztviselőtelepi lakók az így kialakuló állandó dugó miatt, fulladoznak a szmogtól.


Nagyon sok változást tervez a választások után


Márta a választások után elsődleges feladatának tartja, hogy visszaállítsa a rendet és a tisztaságot. Sürgős feladatnak ítéli, az eddig elhanyagolt utak felújítását és a házfelújítási pályázatokra kiírt támogatás mértékének emelését.

- Ha figyelmet és pénzt áldozunk erre, akkor hosszú távon Józsefváros újra vonzó ékköve lehet Budapestnek, a mostani gettósodást végre eltörölve. Az én körzetemben sokak esetében nagymértékű társadalmi felzárkóztatásra lenne szükség. Ezért egy komplex szociális háló kialakításában gondolkodom. Kezdve a prevenciótól, a hosszútávú célok eléréséig, hogy lakáshoz és munkához, majd egy jobb életminőséghez juthassanak a rászorulók. Rengeteg értékes ember van közöttük, akiknek valamilyen módon elcsúszott az élete, ezért segítséget kell nekik nyújtani a tovább lépéshez– mondta, majd hozzátette:- A társasházak állapotára is folyamatosan panaszkodnak az emberek, a Pikó Andrásék által kiírt pályázatokon legfeljebb SOS karbantartási dolgokra elegendő pénzt lehetett nyerni, fejlesztésre egyáltalán nem jutott pénz. Az előző városvezetés alatt a kapualjak kivilágítását támogattuk, és mióta ez megszűnt, a közbiztonság is romlott. Rendszeres bejelentést kapok, hogy a környéken a közösségi normáktól eltérő viselkedésű emberek jönnek-mennek, ami korábban nem volt jellemző itt. A hajléktalanok elkezdték elfoglalni a közterületeket, a padokat, rablások is előfordulnak, sőt önkényes lakásfoglalók is vannak, akik éjszaka hangoskodnak – zárta a beszélgetést Fábián Márta.

Comments


Hírek

bottom of page