top of page
  • rudolfbanyai

Ferencz Orsolya: Pikó öt éve nem tesz semmit az emberekért, most meg hazug módon ijesztgeti őket


Keményen kiosztotta Ferencz Orsolya Pikó Andrást, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése kapcsán hergelte az Orczy negyed lakóit.  

Ferencz Orsolya úgy látja ez az ügy kísértetiesen hasonlít az Orczy-park fejlesztésére, amikor baloldali képviselők minden lehetséges eszközzel próbálták akadályozni a beruházást, ami ma már a kerület ékköve.

A józsefvárosi országgyűlési képviselő szerint a fejlesztés következő ütemére kiszemelt ingatlanokban lakók régóta várják, hogy hozzájuk is elérjen a rehabilitációs program, amely ügyében Pikóval zajlottak tárgyalások. A polgármester pedig, aki 2019-ben úgy került hatalomra, hogy 1100 üres lakással kampányolt, most azt, hogy a legnagyobb problémájuk, hogy ilyen nincs. Ezzel szemben az önkormányzati honlapon az áll, hogy azt tervezik, hogy mindenképpen elköltöztetik a lakókat érintett házak többségéből – tette hozzá Ferencz Orsolya. A képviselőasszony szerint Pikóék most úgy tesznek, mintha bárki bárkit utcára akarna tenni.


„Egy dologban biztosak lehetnek az ott élők: nagyon jól fognak azzal járni, ha a Magyar Kormány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem segítségével jutnak új lakásokhoz és új életlehetőséghez, és nem bízzák magukat Pikó Andrásnékra, akik az ígérgetésen kívül semmit nem csináltak”

 – fogalmazott Ferencz Orsolya. 


Pikóék a saját maguk által ígért lakásfelújításokat sem tudták végrehajtani, és semmi mást nem látunk, mint terveket, és azt, hogy a 45 milliárd főösszegű kerületi költségvetésből nem voltak képesek áldozni a saját maguk által megígért különféle rehabilitációs programokra, hanem most tervezgetnek arról, hogy egyszer majd mi fog ott történni – fejtette ki a képviselőasszony.


Mi a probléma azzal, ha ezek az emberek élhetőbb környezetbe költöznek, az egyetem pedig bővülni tud?  Mitől érzik úgy, ha itt a kormány garanciáival egy egyetemi beruházás útján ezek az emberek előre tudnak lépni az egy tragédia? – tette fel a kérdést Ferencz Orsolya.


A képviselőasszony szerint Pikó Andrásnak volt 4 és fél éve, hogy tegyen ezekért az emberekért, de semmit nem tett, most meg még ijesztgeti is őket feleslegesen és hazug módon.



Comments


Hírek

bottom of page