top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Ferencz Orsolya: a bolsevikok szellemi követői itt vannak közöttünk!

„Ha nem szabunk gátat az egész világot ostromló szélsőbaloldali őrületnek, ami most woke-nak nevezi magát, akkor a gyermekeink jövőjét veszélyeztetjük” – emelte ki Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő február 25-én délelőtt a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából tartott megemlékezésen, ahol a Lenin-fiúk egykori vezére Szamuely Tibor gondolatai és egyes mai baloldali politikusok szavai között is párhuzamot vont.


1947. február 25-én a kommunistákkal szembeni kiállása miatt letartóztatták és a Gulagra vitték Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Ez az első olyan alkalmak egyike volt, amikor az ellenszegülőket kiiktatta a kommunista párt. A kommunizmus majd fél évszázad alatt a becslések szerint Kelet-Közép Európában egymillió, világszerte mintegy 100 millió áldozatot követelt. A józsefvárosi polgári oldal a Magyarok Nagyasszonya templom bejáratánál tartott megemlékezést.



Valóban csak emlék?

– Fájdalmas emlékezés, de el kell gondolkodnunk azon, hogy valóban emlék-e – tette fel a kérdést Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő, aki Szamuely Tibor – a Lenin-fiúk nevű, a Tanácsköztársaság idején tevékenykedő terrorszervezet egyik vezetőjének – gondolataival kezdte beszédét. Szamuely a következőket mondta 1919-ben:

„A hatalom a kezünkben van. Aki azt akarja, hogy visszatérjen a régi uralom, azt kíméletlenül fel kell akasztani. Az ilyennek bele kell harapni a torkába. A magyarországi proletariátus eddigi győzelme nem került különösebb áldozatokba. Most azonban szükség lesz arra, hogy vér ömöljön. A vértől nem kell félni. A vér – acél: erősíti a szívet, erősíti a proletár öklöt. Hatalmassá fog tenni bennünket a vér. A vér lesz az, mely az igazi kommünvilághoz elvezet minket. Ki fogjuk irtani, ha kell az egész burzsoáziát!”

Innen indultak, – mondta Ferencz Orsolya – s az eredmény több mint 100 millió meggyilkolt ember volt. Mint mondta: a rendszerváltás idején, illetve azt követően 2001-ben, amikor az első megemlékezést tartottuk, azt gondoltuk, hogy ennek a korszaknak örökre vége van, magunk mögött hagytuk ezt a véres baloldali eszmét. – A valóság ezzel szemben sokkal szomorúbb – tette hozzá, felidézve egyes baloldali politikusok friss megnyilvánulásait, miszerint az ellenfeleket fel kell akasztani, ahogy Szarvas Koppány fogalmazott jobboldali emberekről: Megdolgoznak a fiúk a lámpavasért! Az ellenzék egyik vezéralakja pedig a bírókat azzal fenyegette, hogy elő lesznek véve, ha nem neki tetsző ítéletet hoznak.


Nem állnak meg a szavaknál, tettekre is vetemednek

Ferencz Orsolya szerint a baloldal ráadásul nem áll meg a szavaknál. Emlékeztetett: néhány nappal ezelőtt a Józsefvárosi Fidesz irodájának az ajtaját betörték. „Érezhettük, hogy csak a pillanatra várnak” – fogalmazott, hozzátéve: be is igazolódott, hogy az elkövető Jámbor András Szikra nevű szélsőbaloldali anarchista mozgalmának a tagja volt.

– A bolsevikok szellemi követői itt vannak közöttünk! – emelte ki az országgyűlési képviselő, aki szerint annak érdekében, hogy a történelem ne ismételje meg magát, mindenkire szükség van. Ennek a súlyával és felelősségével emlékezzünk azokra, akik ártatlanul, elhurcolva, megtaposva sokszor az életüket adták, végigszenvedték életüket, meghurcolták őket, vagy elvették életük minden lehetőségét – tette hozzá Ferencz Orsolya, felhívva a figyelmet, hogy ha nem szabunk gátat az egész világot ostromló szélsőbaloldali őrületnek, ami most woke-nak nevezi magát, akkor a gyermekeink jövőjét veszélyeztetjük.


Koszorúzás és gyertyagyújtás

A történelem a tanítómesterem – szól a római mondás – emelte ki Varga Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa, utalva arra, hogy mindig emlékeznünk kell, hogy ne ismétlődhessen meg olyan szörnyűség, ami a kommunizmus áldozataival megtörtént.

A megemlékezésen koszorút helyezett el Ferencz Orsolya és Fábián Márta a Józsefvárosi Fidesz-KDNP nevében, valamint az egyházközség vezetője. Az összegyűltek mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére.

 

Ingyenes a belépés a Terror Háza Múzeumba

Február 25-én, vasárnap a múzeumba a belépés ingyenes, a látogatók egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek a kommunista diktatúrák áldozataira a múzeum előtti Hősök falánál. Ezen a napon 16 és 23 óra között fényfestés lesz a Terror Háza Múzeum falain.

Commentaires


Hírek

bottom of page