top of page
  • rudolfbanyai

Fejetlenség Óbudán: önerőből védekeznek az árvíz ellen a lakóközösségek

A kerület polgármestere Kiss László és alpolgármestere is előzetes letartóztatásban van korrupciógyanú miatt. Az önkormányzat döntésképtelen, az árvíz miatt bajba kerültek sem kapnak megfelelő segítséget.  

Lázas készülődés van országszerte a közelgő árvíz miatt. Az állami területeken az állam, az önkormányzati részeken az önkormányzatok segítik a védekezést. A III. kerületben azonban nem kapnak érdemi segítséget a lakók, mivel az önkormányzatnak nincs vezetése, hiszen Kiss László polgármester és helyettese is rács mögött ül.


Mivel a III. kerületi önkormányzat nem nyújt érdemi segítséget a Királyok útja-Nánási út és a Duna közötti, védetlenül maradt lakóközösségnek, amely a Losonc utcában önerőből próbálja megvédeni magát, a kerületi Fidesz-szervezet ebben a védekezésben próbál segíteni önkéntesekkel, zsákokkal, homokkal – nyilatkozta a hiado.hu-nak Puskás Péter.



Az önkormányzat fideszes frakcióvezetője elmondta: mivel előzetes letartóztatásban van Óbuda polgármestere, Kiss László és az alpolgármester is, nemcsak az árvíz kapcsán, de más ügyekben is „fejetlenség uralkodik az önkormányzatban” – s most az árvízzel előállt helyzet is rámutat „az önkormányzat teljes döntésképteleségére”.


A Metropol arról ír, hogy 16 családi ház van veszélyben a Rómain, homokra vagy agyagra mégsem számíthatnak az önkormányzattól, sőt senki sem ment ki tőlük a helyszínre. A lap szerint különösen visszás, hogy miközben helyzet van és szükség lenne a kerület irányítására, Kiss László nem hajlandó lemondani a pozíciójáról, és továbbra is felveszi a fizetését, holott munkát nem végez.  

Comments


Hírek

bottom of page