top of page
  • rudolfbanyai

Ezt sem sikerült összehozni: rossz épület előtt tüntettek Iványiék

Petíciót akartak átadni Sára Botondnak Iványi Gáborék, miután a fővárosi kormányhivatal a gyermekek veszélyeztetése miatt törölte a köznevelési nyilvántartásból a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség két oktatási intézményét. A szeptember 3-ai demonstrációt azonban olyan helyre szervezték, ahol már közel két éve megszűnt a kormányhivatali ügyfélfogadás.

Számos telephelye van a fővárosi kormányhivatalnak, a Váci utca 62-64. számúban azonban már két éve nincs ügyfélfogadás. Erről felirat is tájékoztat a helyszínen, valamint az online térben is csak különböző archívumokban lehet fellelni. A hivatalos weboldalakon már mind más címek találhatók.


Iványi Gáborék azonban valamiért mégis a Váci utcába szervezték a demonstrációjukat, amelynek csúcspontjaként át kívánták adni a tiltakozó petíciójukat a főispánnak. Ez természetesen nem sikerült, hiszen Sára Botondnak nem itt van a hivatala.


A rossz címre szervezett demonstráción beszédet mondott a NoÁr művésznevű Molnár Áron, aki miután habzó szájjal vicsorogva arról beszélt, hogy úgy érezte, ha nem lesz itt senki, aki átvegye a petíciót, akkor rájuk fogja rúgni az ajtót.


Ám miután megnézte a Gyűlölet című filmet, megvilágosodott és érezte, hogy nem szabad hagyni, hogy elvakítson bennünket a gyűlölet, ezért békés ám progresszív ellenállásra buzdított. Az influenszereket pedig arra bíztatta: álljanak ki Iványi Gáborék mellett.


Az eseményen jelen volt Jámbor András és Szabó Tímea országgyűlési képviselő is.



Comments


Hírek

bottom of page