top of page
  • rudolfbanyai

Erősödik a félelem és reszketés időszaka Józsefvárosban

Kigyúrt férfiak egy csapata rontott be június 10-én a Mátyás téri Kesztyűgyár Közösségi Házba, rátámadtak egy rendezvény résztvevőire, törtek-zúztak, majd távoztak. A kerületben évek óta romlik a közbiztonság. A rendőrök mindent megtesznek a helyzet javításáért, a Pikó vezette önkormányzat azonban segítség helyett inkább a zűr és a káosz megteremtésében jeleskedik.

Lassan elhatalmasodik a bűn Józsefváros felett. Napi szintűek lettek az attrocitások a kerületben kezdve a drogosoktól, akik kapukat rugdosnak be, az erőszakos cselekedeteken át a rablásokig és a betörésekig.

Hétfőn délután a Kesztyűgyár Közösségi Házba bevonult egy csapat tagbaszakadt férfi és egy ott lévő - információink szerint esélyegyenlőségi - rendezvény tagjaira támadt. Volt pofozkodás és egy-két berendezési tárgy is áldozatául esett a támadóknak, de nem ez volt a dologban a legszörnyűbb. A szomszéd teremben gyerekfoglalkozás volt. A gyerekeknek be kellett zárkózniuk, annyira megijedtek a történtek miatt. Ez a félelem lassan eluralkodik az egész kerületen.


A rendőrség megerősítette, hogy a Mátyás téren lévő közösségi házba egy többfős társaság bement, ott berendezési tárgyakat rongáltak meg, és egy, az ottani rendezvényen résztvevő férfit bántalmaztak, aki könnyű sérülést szenvedett. Mint írták: a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösség tagja elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen, felderítésük érdekében nyomozócsoportot hozott létre.


Hiába tartják a józsefvárosiak az egyik legnagyobb problémának a közbiztonsági helyzet romlását, Pikó András és csapata azonban mindenféle kommunikációs szemfényvesztéssel és trükkökkel elérte, hogy újabb öt évig hatalmon maradjon, ami előrevetíti, hogy tovább romlik a közbiztonság, amelynek megoldásában az eddigi tapasztalatok szerint csak a kerületi rendőrség érdekelt. Széllel szemben azonban az erőn felüli munkájuk sem bizonyul elegendőnek. Pikó Andrásék ugyanis a rendfenntartók támogatása helyett közbiztonsági rendeleteket szüntettek meg, felszámolták a polgárőrséget és zűrös alakokat csábítottak a kerületbe, ahol megteremtették az ideális feltételeket a bűnözés virágzásának. A megfelelő takarítás hiánya rendetlenséget, koszt eredményez, aminek eredményeként egyre több zűrös személy jelenik meg a kerületben. A mobilbudik és közvécék a prostituáltak és drogosok bázisává váltak.


Comments


Hírek

bottom of page