top of page
  • rudolfbanyai

Erőszakos lejárató kampány a Csarnoknegyed képviselője ellen

A józsefvárosi Fidesz iroda elleni erőszakos támadás nem volt egyedi eset. Korábban már zúzták be téglával Gondos Judit, a Csarnok negyed kormánypárti képviselőjének irodája ablakát. Most pedig Pikó András kerületi újságjában valamint röplapokkal is próbálják lejáratni a politikust. Mivel a Józsefvárosi Újság nem tette meg, megkérdeztük mi az esetről a képviselőt - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

Gondos Judit, a Fidesz-KDNP képviselője nyolc éve látja el a Német utca 13. szám alatt található társasház közös képviseletét is a lakástulajdonosok többségének megelégedésére. A kerületi lapban megjelent lejárató cikk ehhez a társasházhoz kapcsolódik.– Az eset egyáltalán nem friss, csak valakik úgy találták, hogy ezt éppen a választási kampány közben érdemes elővenni. A cikk abszolút nem a valóságot írta le és úgy állított be, mintha én valamiféle sikkasztó lennék – kezdte Gondos Judit. A történet úgy kezdődött, hogy tavaly nyáron az egyik lakó – aki ráadásul nem is tulajdonos a társasházban – a vizesblokk felújításába kezdett, amihez az egyik házbeli ajánlott neki vállalkozót. A lakó a biztonságos felújításhoz szerette volna a társasház fővezetékét kicseréltetni az alatta lévő lakásig. A vállalkozó azonban tájékoztatta, hogy ezt csak a közös képviselő tudtával teheti meg, ezért felhívták Gondos Juditot.– A lakó azt mondta, a csőcsere helyreállítását akár a saját költségén is megcsináltatná, amibe eleinte nem akartam belemenni, mert már addig is tetemes közös költséggel tartozott a háznak, de végül engedélyeztem. A férfi később jelezte, minden rendben ment, fizessem a munka társasházat érintő részét, és én így is tettem – folytatta a képviselő.


"Elkezdte híresztelni, hogy ellopom a ház a pénzét"


A felek azonban ezt követően a felújítás privát megrendelésre vonatkozó részén összevesztek, mert a lakó szerint a vállalkozó több munka után számlázott neki. Mivel a vállalkozót egy idő után nem érte el, jobb híján Gondos Juditot kezdte el hívogatni.– A kérésére fölmentem hozzá és lemértük: az állításával szemben összességében a fő és ág vezetékben minden stimmelt. Ezután berendeltem a vállalkozót, fölvettünk egy jegyzőkönyvet, de innentől ezt nekik kellett volna rendezniük, az én jogköröm csak a közös tulajdonra terjed ki. A lakó azonban a fejébe vette, hogy mi valahogy összejátszunk a vállalkozóval, és kampányt indított, hogy ellenem fordítsa a házbelieket: elkezdte híresztelni, hogy ellopom a ház a pénzét.


"Éppen a kampány idejére időzítették"


– Az illető közben följelentést tett hűtlen kezelés miatt a rendőrségen, akik néhány hónap után lezárták az ügyet és megállapították: bűncselekmény gyanúja nem merült fel – mondta el a képviselő, hozzátéve, hogy a lakó az ügyben megkereste az önkormányzatot és Pikó Andrást is, akik kapva kaptak a történeten. Pár e-mail buktatta le őket, néhányukon ugyanis ott felejtették az önkormányzati e-mailcímeket. – Kaptam olyan információkat, hogy hónapok óta megy a levelezgetés Pikóék és köztük. Az is egyértelműen politikai motivációra utal, hogy az önkormányzat lapjában megjelent cikket – vélhetően hónapokig tartó előkészítés után – éppen a kampány idejére időzítették – mondta el lapunknak Gondos Judit.


Téglával zúzták be az ablakát


A hadjáratot folytató lakó még októberben egy lakógyűlést hívott össze – amihez egyébként nem lett volna joga –, és ott önhatalmúlag leváltatta a társasház képviseletének éléről Gondos Juditot, majd megbízott egy idegen céget. A lakók egy része azonban kiállt a képviselő mellett, mivel mindenki tudta, hogy a munkáját jól végzi átlátható könyvelést vezet, amit az erre a célra megbízott külső könyvvizsgáló minden évben rendben talált. Ezért az egyikük nem nyugodott bele: megtámadta a bíróságon a határozatot, amit a jogerős bírói végzés hatályon kívül is helyezett. Azonban az ügy időközben egyre ijesztőbb fordulatokat vett.- Az októberi lakógyűlés másnapján ismeretlenek betörték az irodám utcai és udvar felől lévő ablakát. Konkrétan egy hatalmas nagy tégla landolt bent az irodában, ahol akár én is bent lehettem volna. Az eset után azonnal feljelentést tettem – számolt be Gondos Judit.


„Kicsinyes lejáratás helyett a valós problémákról kéne beszélni”


A józsefvárosi önkormányzat lapjában megjelent lejárató cikket követően ismét akcióba lendültek az ismeretlenek, és a cikk fénymásolt oldalaival teleragasztgatták Gondos Judit választói körzetét.– Az egész körzetem tele van pakolva velük, ami újabb bizonyíték arra, hogy egy szervezett lejárató kampányról van szó – mondta lapunknak Gondos Judit, hozzátéve, hogy mindez arra irányul, hogy addig se beszéljenek az emberek a kerület igazi problémáiról.– Az ilyen kampányok helyett inkább értelmes párbeszédet kéne folytatni például a parkolási sarcok megszüntetéséről és arról, hogy az eddigi parkolási díjakat fizessék vissza az autósoknak. Vissza kell hozni a jóval nagyobb mértékű társasházaknak szóló támogatásokat, és akkor még nem beszéltünk a nyomasztóan rossz közbiztonságról – mondta el lapunknak a képviselő.


A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény


Lapunk megkereste a rendőréget is az ügyben, akik ezt válaszolták: "A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályára küldött megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy a kérdéses esettel kapcsolatban a BRFK-n feljelentés alapján 2023. október 24-én hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás, amelyet a rendőrség - mivel a a rendelkezésre álló adatok, illetve bizonyítási eszközök alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése - 2024. április 18-án megszüntetett".

Comentários


Hírek

bottom of page