top of page
  • rudolfbanyai

Erőss Gábor: Ideje visszatérni Marxhoz

Józsefváros Párbeszéd párti alpolgármestere felszámolná a munkaalapú társadalmat.

Ideje visszatérni Marxhoz - javasolja Erőss Gábor alpolgármester a Jámbor András Mércén megjelent írására reagáló véleménycikkében. Erőss arról ábrándozik, hogy fel kellene számolni egyebek mellett a munkaalapú társadalmat, de legalábbis ezt a célt kell szerinte kitűznie a baloldalnak, amely Jámbor szerint megkapta az "aranylövését" a legutóbbi EP-választáson, ahol az új jobboldali erő a Tisza-párt földbe döngölte őket.



Írásában Erőss Gábor a Párbeszéd korábbi panelját vette elő, és a baloldal minden problémájára a megoldást az alapjövedelem bevezetésében látja, azaz mindenki kapjon egy bizonyos alapbért függetlenül attól, hogy dolgozik-e vagy sem. Szerinte a mesterséges intelligencia felforgatja majd a világunkat, és munkahelyek tömegeit számolja fel, éppen ezért van szükség az alapjövedelemre.


Az alpolgármester természetesen nem ment el szó nélkül a klímaválság mellett sem, ami a baloldal témája. Ezúttal is megdorgálta az autót használókat, amit minőségi közösségi közlekedéssel váltana ki.


Ezen felül azon siránkozik, hogy a baloldal Kelet-Európában szinte teljesen megsemmisült, a 8 százalék amit maximum el tud érni, de ennek ellenére a baloldalnak hirdetni kell az alapjövedelem és az autonóm közösségek világát.

Comments


Hírek

bottom of page