top of page
  • rudolfbanyai

Először megzsarolta, majd kigolyózta, végül szembe köpte Pikó az eddig mögötte álló szövetségesét

Pikó toporzékol és köpködi a szocialistákat, akik ráindultak, miután a polgármester alaposan elbánt velük. Zsarolta őket, átadta képviselői körzeteiket az erőszakos antifáknak, meg az álcivil C8-nak és most csodálkozik, hogy külön indulnak a választáson. A történet egyik legizgalmasabb szereplője Camara-Bereczki Ferenc Miklós önkormányzati képviselő, aki az MSZP elnökségi tagjaként pengeélen táncol. A hatalom megtartása reményében előbb beállt Pikó mellé, akit most hazugsággal vádol, de a helyi MSZP vezetésének is nekiment. Összefogás baloldal módra.

Kiakadt Pikó miután kiderült, hogy minden körzetben elegendő aláírást gyűjtött össze az MSZP, amely nem a levegőbe beszélt, amikor jelezte, ráindul az önkormányzati választáson.

„A helyzet egyszerre komikus, elkeserítő és leginkább mély szomorúságra okot adó. Annak, hogy a helyi szocialisták az ellenfeleinkké váltak, egyetlen oka van: a nekik felajánlott képviselőjelölti hely helyett ők két, esetleg három helyet követeltek maguknak. Ezt nem tárgyalással, hanem zsarolással akarják elérni: már az első alkalommal felálltak a tárgyalóasztaltól, most pedig csak azért kockáztatják az elmúlt eredményes öt év folytatását, hogy eggyel több jelöltjük lehessen.” – írta a polgármester kedden a közösségi oldalán.


Camara szerint Pikó valótlanságokat állít, Verest pedig leváltaná a helyi MSZP éléről


Sajnálatosnak tartom azt a nyilvános üzengetést, ami itt kialakult az utóbbi hetekben-hónapokban – mondja Camara-Bereczki Ferenc Miklós, aki szerint Pikónak nem ez MSZP-vel, hanem a párton belül egyes emberekkel van konfliktusa, ő viszont abban a szerencsés helyzetben van, hogy ellene nem indítanak ellenjelöltet. Camara a párt helyi vezetését okolja, hogy nem tudtak megegyezni: sajnos az MSZP helyi vezetősége az első forduló után a többi tárgyalásra nem ment el – mondja a képviselő.


Kezdeményezésére Hiller István hozta volna össze a feleket, azonban ez már kései volt és nem vezetett eredményre. Camara szerint Pikó mondatai valótlanságot is tartalmaznak, például a szocialisták nem csak magukkal foglalkoznak, azt viszont nem szeretné kommentálni, hogy minden szocialistákra leadott szavazat a Fideszt támogatja. Camara-Bereczki Ferenc Miklós szavaiból kisejlik, hogy ő maga sem elégedett a helyi MSZP vezetésével. Ha a legutóbbi tisztújításon nem Veres Gábor nyert volna, akkor most nem lenne ez a helyzet – összegzi, hozzátéve, a következő tisztújításon szeretné megméretni magát.


Kerestük Veres Gábort is, aki csak annyit reagált, hogy hamarosan közleményt adnak ki az ügyben.


Pikó leckéztetni akart, de fordítva sült el a fegyver


A dolog előzménye, hónapokkal korábbra nyúlik vissza. Kiderült ugyanis, hogy Pikó egzisztenciális ellehetetlenítéssel zsarolta az MSZP-s alpolgármestert, Szili-Darók Ildikót, amennyiben nem úgy szavaz, ahogyan azt a polgármester szeretné. Pikó, valamint az őt támogató momentumosok büntetésként a szocialisták kiszorításába fogtak.

Veres Gábor, az MSZP helyi elnöke egy interjúban arról beszélt, hogy az általa vezetett bizottság hatáskörét töredékére csorbították, valamint sokszor az előterjesztésekről is az utolsó pillanatban kaptak információkat. Ez a megleckéztetés abban csúcsosodott ki, hogy Pikó a júniusi választásokkal kapcsolatos tárgyalások elején kijelentette: a korábbi négy helyett már csak egy MSZP-s képviselőt látna szívesen csapatában, és azt is megmondta, hogy ki legyen az, történetesen éppen Camara-Bereczki Ferenc Miklós, akinek legnagyobb büszkesége egy négy év alatt majd 100 millióból elkészült zebra volt. A polgármester ajánlatát a helyi MSZP elfogadhatatlannak tartotta és elkezdtek aláírásokat gyűjteni az együtt indulásért. Pikó azonban a helyeket már leosztotta az erőszakos antifával szimpatizáló Szikra Mozgalom és a C8-as álcivil társasága között.   


Comments


Hírek

bottom of page