top of page
  • rudolfbanyai

Elrajtolt a Szeszgyár utca rendezése: itt is feleződnek majd a parkolóhelyek

Elindult a Szeszgyár utca kivitelezése, de ennek nem mindenki fog örülni. Az eddig is nehézkes parkolási lehetőségek tovább szűkülnek, ugyanis a jelenlegi kétoldali helyett a felújítást követően már csak az utca egyik oldalán lehet autóval megállni.

Lezárták a Szeszgyár utcát az autós forgalom elől, illetve a Baross és Visi Imre utca között már fel is marták az aszfaltréteget. A Csobánc utca egyelőre járható, a kereszteződést később zárják le. A Szeszgyár köz rendezése a következő ütemben történik majd. Az építkezés várhatóan jövő év márciusáig tart.


A tervek szerint a Szeszgyár utca forgalmát csökkentik, aminek részként megszüntetik a parkolóhelyek felét. Autóval várakozni csak a páratlan oldalon lehetséges majd, amikor elkészül az utca. Emellett a jelenleg is autómentes Szeszgyár közt sétánnyá alakítanák.


Balog Géza: a lakók attól tartanak a hajléktalanok veszik birtokba a megújított részeket


A Szeszgyár utca felújítása régi adóssága az önkormányzatnak, már öt éve ígérgetik, és az utolsó pillanatig halasztották a rajtját - mondja Balog Géza közösségszervező, aki az időpontválasztást azért sem tartja szerencsésnek, mert iskolakezdést követően mindig nagyobb a forgalom. Könnyebb lett volna elviselni a lakóknak is az építéssel járó kellemetlenségeket a nyári szünetben, amikor kisebb a forgalom - fűzi hozzá. Balog Géza örvendetesnek tartja a fejlesztést, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a csökkenő parkolóhelyek miatt. A közelben iskola, óvoda van, ahová sokszor autóval viszik a gyerekeket, és a kevés hely miatt már így is komoly parkolási feszültségek vannak a környéken - tette hozzá.

Mint azt Balog Géza mondja: ráadásul a baloldali városvezetés folyamatosan szűkíti az autósok lehetőségeit. A közelmúltban sok parkolóhelyet elvettek a Lujza utcában, valamint a Magdolna utcában is változtattak a forgalmi renden az autósok rovására. A közösségszervező sokat beszélget a helyi lakókkal, akik attól tartanak, a felújított Szeszgyár közt hajléktalanok veszik majd birtokba, mivel Pikóék nem hajlandók kezelni ezt a problémát sem.


Pikó Andrásék eltökéltek az autósok elleni harcban


Minden lehetséges eszközzel keresztbe tesznek Pikó Andrásék a józsefvárosi autósoknak. Miután tavaly bevezették Budapest legdrágább - helyi lakosoknak szóló - parkolását, a megállási lehetőségeket is folyamatosan szűkítették. Csaknem ezerre tehető a kerületben a baloldal által megszüntetett parkolóhelyek száma. A felszámolt helyekre egyebek mellett mikroparknak csúfolt sittes konténereket telepítettek, biciklisávokat festettek fel, vagy éppen mikromobilitási pontokat alakítottak ki.


Ezt a hagyományt folytatják a Szeszgyár utcában is. De itt sincs megállás. Az egyik momentumos önkormányzati képviselő korábban elkotyogta, a tervek szerint további emelésre számíthatnak a gépkocsitulajdonosok: az éves parkolási díj akár 150 ezerre is emelkedhet.

Commenti


Hírek

bottom of page