top of page
  • vsomorjai

Egyre több az eldobott drogszemét Józsefvárosban

A Józsefvárosra nehezedő drogproblémára Pikó Andráséknak eddig csak olyan válaszuk volt, ami csak súlyosbítja és nem megoldja a helyzetet. Ilyen volt a drogközpont, amit a lakosság tiltakozása megakadályozott, vagy az őrizetlen közvécék, amelyek a drogfogyasztás gócpontjaivá váltak.  Még a drogszeméttel kapcsolatos bejelentésekre sem érkezik gyors, megnyugtató válasz. 



Egyre több helyen lehet eldobott drogszemétre bukkanni. Balog Géza, a Fidesz képviselőjelöltje a napokban az Orczy téren botlott eldobott fecskendőbe. Ezt bejelentette az önkormányzatnál, de a drogszemét másnap is ott volt. Sőt, kicsit arrébb egy másik eldobott tűt is talált.


A Pikó-féle önkormányzatnak szemmel láthatóan nem sürgős, hogy megoldja a problémát. 


Négy és fél évvel ezelőtt pedig nem ez volt az ígéret.


Hatékony drogstratégia kidolgozását vállalta annak idején Pikó András, ami aztán azóta sem készült el.


De nemcsak az nem lett meg, hanem a korábban jól működő programokat is sikerült lenullázni, így például a Józsefvárosi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumot is sikerült kiüresíteni. A függők számára fenntartott drogrehabilitációs program finanszírozását megvonták, a korábban működő képzések és prevenciós foglalkozások szintén megszűntek.


Ezzel szemben sikerült telepakolni a kerületet őrizetlen közvécékkel és mobilbudikkal, amelyek remek búvóhelyet szolgáltatnak a drogfogyasztóknak, a rendőrség támogatásának visszaszorításával és a nem megfelelően takarított, elhanyagolt közterületekkel pedig szintén a drogprobléma előretörését idézték elő. 


Pikóék egy drogközpontban látták a megoldást, azonban a lakosok és más szakemberek szerint ez csak a probléma továbbgyűrűzését jelentette volna, így mind a Teleki téri, mind a Magdolna utcába tervezett drogközpont nyitását sikerült lakossági összefogással megakadályozni.


A baloldali kerületvezetés azonban szemmel láthatóan nem mondott le erről a tervről, és ha megtartják a hatalmat, minden bizonnyal megtalálják a módját, hogy a lakosok akarata ellenére megnyissák a drogközpontot.  

Comments


Hírek

bottom of page