top of page
  • rudolfbanyai

Egynaposra zsugorodott a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom nyári tábora

Tavaly több vidéki helyszínt környékezett meg Jámbor András antifákkal szimpatizáló szélsőbaloldali mozgalma, hogy ott tarthassák táborukat, ám ez nem jött össze. Végül a saját, jól megszokott közegükben, a pesti belvárosához közeli Népligetben tartották meg rendezvényüket. Idén már meg sem próbálnak vidékre menni.

Jámbor augusztus 3-ai rendezvényén fellép majd a baloldal színe-java. A házigazda Karácsony Gergellyel, a kutyapártos Kovács Gergellyel és a momentumos Bedő Dáviddal vitatja meg, hogyan tovább a választások után.


Az önkormányzatok kapcsán Pikó András, a kiszavazott V. Naszály Márta, Őrsi Gergely és Soproni Tamás osztja meg gondolatait. Ott lesznek továbbá szikrások, különböző baloldali civilek, mint a C8 vagy az AVM.

Természetesen nem mulasztották el ezúttal sem a feléjük tanúsított érdektelenséget a kormány elnyomásaként kommunikálni.


„Tavaly a hatalom megpróbált elhallgattatni minket, és megpróbálta ellehetetleníteni, hogy tábort szervezhessünk politikai közösségünk számára. Szerencsére ezen a megpróbáltatáson is sikerült túllendülnünk, és az eddigi legnagyobb, legnépszerűbb eseményünket tarthattuk meg, melyből idén már hagyományt teremtünk!” - írták.


A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a rendezvény megszervezéséhez a szimpatizánsoktól tarhálnak pénzt, annak ellenére, hogy a szervezet vagyona átláthatatlan adományokból évről évre gyarapodik. Ahogyan azt korábban megírtuk: Jámbor, ahogyan Pikó is, az amerikai Action Network platformját használja hálózatépítésre, adománygyűjtésre.



A szervezet nemrégiben a Szuverenitásvédelmi Hivatal látóterébe került, és szerintük ez a platform lehetővé teszi pártpolitikai tevékenység tiltott külföldi finanszírozását. Mindezek miatt Jámborra és Pikóra is vizsgálat várhat.  

Comentários


Hírek

bottom of page