top of page
  • rudolfbanyai

Drogosok és züllött alakok uralják a Corvin közt is

A mozi környékén lövik magukat a drogosok, a bevásárlóközpontba mennek lopni, illetve a Corvin közben lakókat és a bolti dolgozókat zaklatják, fenyegetik. A városvezetés évek óta tétlenül nézi, ahogyan eszkalálódik a helyzet.

A kerület egyre több pontja válik élhetetlenné. A napokban a II. János Pál pápa téri áldatlan állapotok járták be a sajtót, de a drogosok nem kímélik a Palotanegyedet sem. A Stáhly utcában fényes nappal randalíroztak. A Corvin közt sem kerülik el a zűrös alakok, az ottani helyzetről a Metropol készített látleletet.    


"Egy láthatóan illuminált fickó bejött az üzletbe, letérdelt előttem és el akart adni nekem egy doboz cigit. Mondtam neki, hogy én nem adok neki pénzt drogra és felszólítottam távozásra, erre hozzám akarta vágni az üzlet megállítótábláit. A kolléganőmet életveszélyesen megfenyegették, ha nem érkezik időben a férje és rendezi le az illetőt, akkor meg is verték volna. A kürtös kalácsoshoz betörtek, egy másik bolt üvegajtaját be akarták törni, de végül csak megrepesztették"–sorolta a napilapnak a Corvin köz egyik üzletének neve elhallgatását kérő alkalmazottja. A férfi szerint már három éve áldatlan állapotok uralkodnak a műemléki környezetben. Úgy tapasztalta, hogy idén kritikusabb a helyzet, mint korábban. Egyre többen vannak és egyre bátrabbak a rossz arcú alakok, akik a mozi oldalában randalíroznak.  

A mozi egyik kevésbé forgalmas vészkijáratában gyülekeznek, ott lövik magukat, szívnak. Onnan aztán állítólag elindulnak a plázába lopni. A múltkor körülbelül öten indultak be és ruhákat loptak, mert a vállfákat is otthagyták maguk után. Télen a szemközti házkapukat is berúgták, ott fekszenek a lépcsőházakban, a lakók pedig félnek. Senki nem szól senkinek, csak panaszkodnak

–mondta a boltos. Mint kifejtette: a kürtös kalácsoshoz például nem csak betörtek, de napi szintű problémájuk, hogy benyúlnak az ablakon és három-négy kürtös kaláccsal elszaladnak. 

"Én vagyok az egyetlen, aki jelezte a rendőrségnek a problémát. Rajtam kívül nem mert senki szólni eddig, így viszont a rendőrség sem tud segíteni. Bandákba verődve 3-4-5-en járnak, de vannak egyedül lézengők is, mindig másokat látok. Szerintem leadják a drótot egymásnak, vagy elosztó lehet a környéken. A minap a bolt elé kakált egy nő, előtte pedig a mozi vészkijáratához. A nevét is tudom. Agyonveri rendszeresen a barátját, aki szerelmes belé "

- részletezte az alkalmazott, aki szerint nagyon hiányzik a polgárőrség vagy a közterület-felügyelők munkája.


Az önkormányzat nem tesz semmit


A lap szerint sokan panaszkodnak, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat évek óta nem tesz semmit a védelmük érdekében, nem folytatták elődeik munkáját. Az előző fideszes városvezetés ugyanis erején felül támogatta a rendőrséget, új rendőrségi irodát nyitottak a környéken, készenléti rendőrségi járőrözés is zajlott például a Népszínház utcában, a kerületi rendőrségi jelenlét mellett, továbbá kiegészült a helyi polgárőrség és a közterület-felügyelet szolgálatával is. Pikó András polgármester azonban felszámolta a polgárőrséget, a közteresek pedig kis létszámmal dolgoznak.

Comments


Hírek

bottom of page