top of page
  • rudolfbanyai

Drogos támadt a lakókra fegyverrel

A Práter utca 18. szám alatti bérházba ki-be járkálnak a bűnözők, miután az önkormányzat hónapokkal ezelőtt úgy modernizálta a kaput, hogy azóta sem lehet rendesen becsukni. A napokban egy férfi támadt a lakókra, aki fegyverrel fenyegetett nőket, gyerekeket azzal, hogy lelövi őket. Korábban ugyanitt három családot is megloptak. A lakók folyamatosan panaszkodnak, de Pikóék nem törődnek velük - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

A Práter utca 18. bérházban lakók kálváriája három hónapja kezdődött. A teljes mértékben önkormányzati tulajdonú épület kapuján zárat cseréltek. A kontár munka eredményeként azóta sem csukódik be résmentesen, így az önkormányzat kiszolgáltatta az itt lakókat a bűnözőknek.


A gyerekek sírtak, amikor előkapta a férfi a pisztolyt


–Hiába szóltunk mi és a ház több lakója, hogy ez így nem jó, nem voltak képesek rendesen megszerelni – mondja az ott lakó Dani, hozzátéve: be is következett a baj. Párja, Leona május 24-én kora este éppen a szemetet vitte ki, amikor meglátott egy idegen férfit az udvarban. Rákérdezett, mire az illető fegyvert rántott és fenyegetőzni kezdett, hogy lelövi.

– Egy nejlonzacskóból húzta elő a pisztolyt, nagyon megrémültem, az udvaron játszó gyerekek sírni kezdtek, talán ettől gondolhatta meg magát és ment el, de az is közrejátszhatott, hogy édesapám kijött, így együttes erővel sikerült távozásra bírni – mondja Leona, aki nagyon megijedt, mert elszántnak tűnt a fegyveres férfi. A tettes ott hagyta az alsógatyáját is, át akart öltözni, talán éppen egy rablás után, vélik a lakók, akik remélik, hogy elkapják az illetőt.


Az önkormányzat nem törődik a lakók biztonságával


A földszinten lakó család nem először esett bűnözők áldozatául. Nem sokkal korábban két elektromos rollert vittek el tőlük a tolvajok. A járművek az ablak alá voltak lelakatolva. Amikor március 25-én hajnalban Dani éppen munkába indult volna, a rollereknek már csak hűlt helyét találta. A két jármű értéke mintegy félmillió forint volt, és elvesztésük nemcsak azért fájó, mert drágák voltak, hanem azért is, mert Dani és felesége két állásban dolgozik, ezekkel közlekedtek, mondhatni munkaeszközük volt. Az esetet bejelentették a rendőrségen, és voltak az önkormányzatnál is, hogy mint tulajdonos, akinek a hibájából gyakorlatilag egyfolytában nyitva van a kapu, megtéríti-e a kárukat.

– Közölték, hogy erre ne is számítsunk – panaszolja Dani–. Ez egy önkormányzati bérlemény, azért fizetjük a közös költséget, hogy a védelmünk biztosítva legyen egy zárható kapu által – mondja felháborodva.Daniék mellett két másik családot is megloptak a közelmúltban. Az egyik lakás elől sportcipőket, egy másik lakás elől a száradó ruhákat szedték össze. Emellett több eset volt, mesélték a lakók, hogy ők maguk kergettek ki éjjel illetéktelen behatolókat. A megoldás szerintük az lenne, ha az önkormányzat kicserélné a kaput, mert ezt hiába toldozgatják, sose lesz jó. A válasz viszont elkeserítő volt, azt mondták nincs rá pénz –pedig milliárdokon ülnek Pikóék –.


Kozma Lajos: Újra rendbe tenné a kerület közbiztonságát a Fidesz


Kozma Lajos, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltje úgy véli, Pikóék tönkretették ezt a házat, ahol félelemben élnek a lakók, mert az önkormányzat nem képes megoldani a feladatát. Szerinte egyre több a közbiztonsági probléma a kerületben.

– Éppen ezért, ha megkapjuk a lakók bizalmát június 9-én –újra megnyitjuk a Corvin negyedben a rendőrségi pontot, felújítjuk a kamerarendszert, és állandó közterületi járőrözést biztosítunk. Mert nem elég, ha valami rendbe van rakva, azt az állapotot fenn is kell tartani, meg kell őrizni, hogy ne romoljon le, és ez az, amit Pikóék rendre nem végeznek el–mondta Kozma Lajos fideszes képviselőjelölt.


Kecskeméti László: Hamarosan járőröznek a polgárőrök


– A Nyolckör Polgárőr és Védegyletet májusban hivatalosan is bejegyezték, és eddig közel 40 fő tagja van. A Védegylet tagjai a szükséges képesítéseket szerzik éppen, már harmincra nőtt a polgárőr vizsgával rendelkezők száma–tudtuk meg a szervezet vezetőjétől, Kecskeméti Lászlótól. A járőröző polgárőrök látványára azonban még kicsit várni kell.


Ehhez előbb felvételt kell nyerniük a Budapesti Polgárőr Szövetséghez, majd együttműködést kell kötniük a kerületi rendőrkapitánysággal – világít rá Kecskeméti, aki úgy saccolja, még néhány hónap míg végig mennek ezen az adminisztrációs folyamaton. A céljuk egyértelmű: a kerület közbiztonságának javítása. – Olyan katasztrofális közbiztonsági, köztisztasági, közegészségügyi állapotok vannak az utcán, ami tarthatatlan – mondja Kecskeméti László, aki úgy látja, a polgármester nem volt képes ezeket a feladatokat megoldani, ezért lépnek helyette. – A csapat magját a Zrínyi Miklós Akadémia szülői munkaközössége alkotja, de most már ott tartanak, hogy minden negyedből van polgárőrük – mondja, kiemelve: nagy dolognak tartja, hogy Szénási Zsolt harcművész is nevét adta ehhez a kezdeményezéshez, aki az ifjúsági tagozatukat fogja vezetni. A jelentkezőket továbbra is várják, a feltétel a büntetlen előélet.

Comments


Hírek

bottom of page