top of page
  • vsomorjai

Dr. Ferencz Orsolya: Magyarország olyan alapon áll, amely megkérdőjelezhetetlen

Erre a születésnapra igen nagy tortára van szükségünk: több mint ezer gyertyának kell elférnie rajta. Felfoghatatlan az emberi elme számára ez a hatalmas távolság az időben - mondta Dr. Ferencz Orsolya miniszteri biztos a józsefvárosi Fidesz-KDNP augusztus 20-ai ünnepségén a Golgota téren.

(Fotó: Baranyai Attila)

Miért vagyunk itt? Azért, mert létezünk. És hogy miért létezünk? Mert létezik a nemzetünk, a magyar nemzet. És miért létezik a magyar nemzet? Mert létezik Magyarország

- jelentette ki a 6. számú választókerület elnöke.


Dr. Ferencz Orsolya emlékeztetett: hazánkra történelme során "rengeteg erő és hatalom fente a fogát", és azért lehettek képesek eleink újra és újra felvirágoztatni, mert "olyan alapra rakták le, amely megkérdőjelezhetetlen, túlmutat téren és időn, és örök".


Ezeket az alapokat Szent István király rakta le. Visszatekintve ezer esztendő távolatából nem tudhatjuk, csak sejtjük, milyen óriás ő. Emberként gyarló lehetett; ahogy utódja, Szent László megírta, a világi hatalom gyakorlását bizony nem igazán lehetséges bűnök nélkül megcselekedni. Ám túl a világi hatalmon, túl az emberi logikán kell, hogy létezzen valami örök. Ez az Istentől kapott parancsok betartása; a hit, a remény, a szeretet, az erkölcs, a moralitás

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, hogy a mai ember ezek megtartásában csak a Jóistenre és saját magára számíthat.


"Ám ha Isten velünk, ki ellenünk? Egy végtelen nagy hatalomnál milyen nagyobb pártfogóra lehetne szükségünk?" - tette fel a kérdést.


Elmondta: egyelőre felmérhetetlen a ma emberével szemben álló kihívások mértéke, a veszélyek korában vagyunk kénytelen boldogulni, és nemcsak azért, mert Európában újra háború dúl és saját bőrünkön érezhetjük, ahogyan egyre forrósodik saját planétánk, a Föld is, hanem azért is, mert minden erő a több ezer éves "morális talapzatunk megroppantására irányul".


De az a jó hírem van, hogy minden egyes döntés a mi személyes döntésünk: elengedjük-e az eleinktől örökölt erkölcsi talapzatot, vagy sem. Ha pedig mi építhetjük tovább ezt a hazát és a történelmét, és mindebben a Jóistenre támaszkodhatunk - a Jóisten pedig hűséges -, akkor olyan nagy veszélynek mégsem nézünk elébe

– emelte ki.


Az ünnepi rendezvény résztvevőit arra kérte, a Golgota téri kettős kereszt tövében gondoljanak Szent István királyunkra, gondolják végig, hogy a hit tettek nélkül meghal, és hogy valódi, tiszta, hazafias, erkölcsös tettekkel és döntésekkel szolgálják továbbra is Magyarországot, "és akkor a pokol kapujai sem fognak erőt venni rajtunk".


Boldog születésnapot, Magyarország!

– zárta ünnepi gondolatait a politikus.

留言


Hírek

bottom of page