top of page
  • vsomorjai

Csak úgy vonzzák a komposztálók a patkányokat

A Pikó-féle városvezetés szerint jó ötlet komposztálókat tenni a házak szomszédságába, illetve játszóterek mellé. A lakosok azonban kiakadtak, miután a betegségeket terjesztő patkányok is megszaporodtak az ételmaradékkal telített rohasztóládák környékén.


Két józsefvárosi téren, a Losonci és a Teleki téren is patkányokat láttak a lakosok a komposztálók környékén - írja a Metropol. A lap szerint egy férfi ekként panaszkodott a Losonci téren kihelyezett komposztálónál:4

„Ez a komposztáló a homokozó mellett van, ahol sok kisgyermek játszik. Mi lesz, ha véletlenül megharapna valakit egy ilyen bestia?Tehették volna valahová játszótéren kívül is. Eleve én nem is tennék panellakások közé ilyet, hiszen rothadó növények vannak bennük, bűzlenek és állandóan tele vannak legyekkel, bogarakkal! Nyáron meg rothad szagok vannak! És ezt kell szagolniuk az itt lakoknak!”

A Pikó-féle városvezetés azonban megoldás helyett díjat adna a Losonci téri komposztálók egy tagjának. Mező Ágnes a komposztbarátok csoport mellett Pikó saját civil szervezetének a vezetője is, tehát elképzelhető, hogy ez is közrejátszik a jelölésben.


A Losonci tér mellett a Teleki téri komposztládák is megkeserítik az ott lakók életét. Weisz Gábor, a Magyar Közösképviselők Egyesületének vezetője szerint, a nyitott komposztálóknak nincs helye a parkok vagy játszóterek közelében.

"Milyen jó a közösségi rohasztás, komposztálás. Ja, hogy az ott fog erjedni. MEGLEPŐ. Ezeket amúgy mikor helyezik át Rádai Dani (alpolgármester), meg Pikó András (polgármester) lakásának ablaka elé?"

- panaszkodott egy lakos.


A patkányok egyre nagyobb problémát jelentenek a Józsefvárosban és egész Budapesten is. A Metropol szerint a Palotanegyedben és az Orczy negyedben is láttak patkányokat.

Comments


Hírek

bottom of page