top of page
  • rudolfbanyai

Börtön várhat a bolttulajdonosra, akinek üzletében agyonnyomott egy embert a leszakadt galéria

Egy ember meghalt, amikor három éve leszakadt az egyik Baross utcai élelmiszerüzlet fából készült galériája. A tulajdonost halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolják, az ügyben most tartottak tárgyalást. Ha elítélik, börtönbe is kerülhet.  

A galériát raktárként használták, de nem bírta tovább a terhelést és leszakadt – idézte fel a 3 évvel ezelőtt történteket a Tények. A híradás szerint a boltban hárman tartózkodtak: az eladónő, aki éppen a galérián volt, egy alkalmazott, aki a pult mögött állt, és ez mentette meg az életét, valamint egy üzletkötő, akit maga alá temetett a galéria.

Józsi bácsit a pult mentette meg, mert ő mögötte volt, és ami lezuhant az pont a pult elé esett vagy rá. És aki szerintem ott volt, már pont menni akart az üzletkötő és pont őt kapta el, aki a romok alatt volt, akit próbáltak megmenteni

– mondta a Tényeknek egy, a történetet jól ismerő helyi lakos.

A bolt tulajdonosa ellen halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult eljárás. A tárgyalás első napján tanúkat hallgattak ki, köztük az eladónőt is, aki azt mondta:

Áru volt fönt, csak nem nagy mennyiségben. Fölmentem, nézelődtem, és elindult az egész galéria.

A szakemberek szerint a tragédia azért következhetett be, mert a bolt tulajdonosa nem tartotta be a munkavédelmi előírásokat. Ha elítélik, börtönbüntetést is kaphat.



Comentarios


Hírek

bottom of page