top of page
  • rudolfbanyai

Bíróság előtt a bolttulajdonos, akinek üzletében maga alá temetett két embert a leszakadt galéria

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolnak egy férfit, aki úgy megpakolta az üzlete galériáját, hogy az 2021-ben leszakadt. Az eset során egy ember életét vesztette.


A vád szerint a galériát folyamatosan nagy mennyiségű, nagy súlyú áruval terhelték anélkül, hogy tudták volna mit bír el az építmény. 2021. december 28-án nem bírta tovább a galéria és leszakadt, maga alá temetve az üzlet alkalmazottját és egy másik személyt. Az alkalmazott 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, míg a másik áldozat az életét vesztette – ismertette a bíróság közleménye az előkészítő ülésen elhangzottakat.


Mint írták az ügyészség szerint a boltos nem gondoskodott a munkahely munkavédelmi követelményeiről, így a megfelelő szerkezetű és szilárdságú galériaszint telepítéséről, annak időszaki ellenőrzéséről, továbbá megfelelő tárolóhelyiség kialakításáról, veszélyeztette az ott tartózkodók életét és testi épségét, egészségét. Úgy vélik ezek a mulasztások ok-okozati összefüggésben állnak a balesettel, a sérüléssel és az egyik sértett halálával.


A terhelt nem ismerte be bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás szeptemberben folytatódik.

Comments


Hírek

bottom of page