top of page
  • rudolfbanyai

Bozótvágóval, késsel és gázpisztollyal támadt három férfi a rokonukra a Práter utcában

Régi családi sérelmet akart megtorolni fényes nappal három férfi, akik fegyverekkel támadtak rokonukra. A golyó nem talált, azonban a késsel és a bozótvágóval meg tudták sebesíteni az áldozatot.

Vádat emelt és börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Fővárosi Főügyészség az ellen a 3 férfi ellen, aki családi haragosukat az utcán megtámadták és megszurkálták. A vádirat szerint a vádlottak és az áldozat is rokonok voltak. A támadók közül ketten testvérek, a harmadik pedig egyikük fia volt, a sértett pedig a testvérpár nővérének a fia. A vádlottak sokszor kerültek már összetűzésbe, illetve többször feljelentették egymást.


A három férfi még 2022. május 3-án a kocsijukból szúrták ki az áldozatot a Práter utcánál. Ketten kiszálltak és rátámadtak a férfira. Egyikük az áldozatra lőtt gáz-riasztó fegyverrel, de nem találta el. Ezután egy késsel felé szúrt, a megtámadott a szúrást a kezével kivédte, a karja emiatt azonban megsérült. A másik egy bozótvágó késsel sebesítette meg a sértett vállát, miközben társa is többször megszúrta. A harmadik férfi a kocsiból buzdította fiát és testvérét.


Miután az eseményre többen felfigyeltek, a támadók visszaültek a kocsiba és elhajtottak.


A sértett ténylegesen 8 napon belüli sérüléseket szenvedett, azonban a bántalmazás erejére, módjára, és a támadott testtájékokra tekintettel fennállt az akár életveszélyes sérülés kialakulásának a reális lehetősége. A Fővárosi Főügyészség a testvérpárt társtettesként, az egyikük fiát bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. A főügyészség a vádlottakkal szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Comments


Hírek

bottom of page