top of page
  • rudolfbanyai

Bosszúból leszámolt volna Pikó alpolgármesterével, nem jött össze

Az új testület felállását meg sem várva lemondatta volna Szili-Darók Ildikót alpolgármesteri pozíciójáról Pikó András. Tudtuk, hogy nem demokrata, haragtartó, bosszúálló ember és az elegancia szikrája sincs meg benne – mondta a polgármesterről Veres Gábor, az MSZP józsefvárosi elnöke. A képviselő-testület Pikó javaslatát nem támogatta, októberig tehát marad a régi felállás.

Azt a pár hónapot sem akarta megvárni Pikó, hogy az új testület felálljon, azonnal eltávolította volna maga mellől a szocialista alpolgármesterét, aki koalíciós megegyezés híján külön indult a választáson. Az előterjesztését azzal indokolta, hogy megromlott a kapcsolatuk és ilyenkor szokás lemondani, de ezt Szili-Darók Ildikó nem tette meg.


Veres Gábor szerint az MSZP az egyetlen baloldali erő, amely saját jogon képviselőt küldött a következő testületbe. Szili-Darók Ildikó a szocialisták listájáról jutott be. Pikó pedig gratuláció helyett azonnal megfosztotta minden tisztségétől, felszólította az irodája elhagyására és hivatali mobiltelefonja leadására, valamint az alpolgármester munkatársait is felmentette.

Tudtuk, hogy Pikó nem demokrata, haragtartó, bosszúálló ember és az elegancia szikrája sincs meg benne

– fogalmazott a szocialista politikus. Szerinte Pikó nyilatkozatai bebizonyították, hogy soha nem is akart megállapodni az MSZP-vel, ezért adott elfogadhatatlan ultimátumot, és kényszerítette őket külön indulásra.

Pikó szemére hányta, hogy Szili-Darók Ildikó nem az ő, hanem a kerület alpolgármestere, Józsefváros pedig nem Pikó játszótere.

Az az álarc, amit visel, és ahogy viselkedik, köszönőviszonyban sincs egymással. Ön jó színész. Elhitette a kerülettel, hogy egy jószándékú mikulásbácsi, miközben a hivatal folyosóin elképesztően viselkedik

– vetette Pikó szemére Veres Gábor, aki szerint azért nem akar a polgármester több ülést tartani őszig, mert fél, hogy nem lesz meg a többsége.


Szili-Darók Ildikó arról beszélt, hogy minden rábízott feladatot elvégzett, soha nem volt kifogás a munkájával szemben.  Egy idő után viszont egyre kevesebb információt kapott, kimaradt a döntésekből, nem hívták meg az értekezletekre.

Nehéz úgy dolgozni, hogy többen azt a célt tűzik ki, hogy bebizonyítsák, nem dolgozom, pláne úgy hogy az információkat ők blokkolni tudják – fogalmazott.


A Fidesz jelezte, ez egy baloldali belső vita, amiben nem kívánnak részt venni, mindazonáltal nettó politikai bosszúnak tűnik.


A képviselő-testület végül nem támogatta Pikó javaslatát, Szili-Darók marad októberig alpolgármester. A Pikó mellett függetlenként indult Camara-Berecki Ferenc Miklós viszont kiugrott a Veres Gábor-vezette Józsefváros Jövőjéért frakcióból.   

Comments


Hírek

bottom of page