top of page
  • Szerző képeHír8 Extra

Baranyi kegyeibe is beférkőzött Pikó haverja

Baranyi kegyeibe is beférkőzött Pikó haverja, aki a józsefvárosi fizetős parkolást kidolgozta.


Nemcsak a fizetős parkolás bevezetésében vett részt, hanem a lakosok által sokszor átkozott forgalmi rend változások előkészítésében is tevékeny szerepet vállalt Sipos László Gyula, Jámbor harcostársának a rokona, aki két év alatt nyolc megbízás kapott Pikóéktól. Éppen annyit, amennyit a Baranyi Krisztina által vezetett Ferencvárosi Önkormányzattól.


Amint azt már megírtuk Jámbor András régi harcostársának az apósa 2020-tól sorra kapta a megbízásokat Pikóéktól. Egy önkormányzati cégen keresztül Sipos László Gyula mintegy 13 millió forintot talicskázott ki a kerületből. Cégét, a Mérnök SGK Kft -t bízták meg a parkolás vizsgálatával a díjemeléssel kapcsolatban, valamint forgalomtechnikai tervek készítésével, felülvizsgálatával, őt magát pedig a várakozási övezetek vizsgálatával, illetve műtárgyak értékbecslésével.



Barátom barátja, az én barátom is?

Pikó haverjait Baranyi Krisztina is nagy becsben tartja, mivel a két polgármester egymással és Jámbor Andrással is politikai szövetségben áll. Így nem is csoda, hogy onnan is leesett Sipos Lászlónak néhány zsíros szerződés. Baranyi 2020-ban nyolc megbízást adott Pikó haverjának, több mint 5 millió forint értékben.

A két kerületből 18 millió esett le a havernak.


Jámbor - aki Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője - emberének a rokona tehát Pikótól és Baranyitól összesen 16 megbízást kapott, mintegy 18 millió forintért.

 

Comments


Hírek

bottom of page