top of page
  • vsomorjai

Baloldali belharcok: Pikó kivégezte egykori szövetségeseit

Akinek olyan barátai vannak, mint Pikó András, annak nincs szüksége ellenségre. A baloldali józsefvárosi polgármester előbb megzsarolta, majd ellehetetlenítette és gyalázza egykori baloldali szövetségeseit. 

A 2019-es kampányban – még a nagy baloldali összefogás tagjaként – az MSZP helyi szervezete és aktivistái is Pikó András mellett kampányoltak, és közösen próbálták leváltani a jobboldali kerületvezetést.


Együtt ígértek meg mindent, amiből azóta nem teljesítettek szinte semmit.


A hatalom megszerzését követően azonban a győztes polgármester már nem tartotta fontosnak, hogy a szövetségeseivel együtt vezesse a várost.


A szocialisták képviselőitől és az alpolgármestertől is fokozatosan elvonták a feladatköröket, Pikó egzisztenciálisan megfenyegette őket, hogy csak úgy szavazhatnak, cselekedhetnek, ahogy azt ő mondja.


A baloldali polgármester végül új szövetségesekre talált a felvállaltan erőszakos, szélsőbaloldali Szikra mozgalom tagjaiban, és teljesen kiszorította a szocialistákat a város vezetéséből – olyannyira, hogy végül egyetlen képviselőjelölti helyet sem adott nekik.


Pikó András nemcsak a józsefvárosiakat csapta be, de elárulta a saját szövetségeseit is. Számára nem az itt élők érdeke a fontos, hanem az, hogy a hatalmát minden eszközzel megtarthassa; ha kell, hátbaszúrja érte a saját szövetségeseit is.

Comments


Hírek

bottom of page