top of page
  • rudolfbanyai

Azonnali jogvédelmet kaptak Iványi iskolái, de ettől még nem tudják garantálni a tanulók biztonságos oktatását

A Fővárosi Törvényszék helyt adott Iványi Gáborék azonnali jogvédelmi kérvényének, csakhogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség továbbra sem tudja biztosítani, hogy az oktatási intézményeikben víz, villany és fűtés lesz.

Miután évekig nem fizettek adót és járulékokat munkavállalóik után jelentős közűtartozást is felhalmozott az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség. A szervezet iskolákat, sőt egy óvodát is működtetett – utóbbit éppen a Dankó utcában – amelyek a működését a tartozásai miatt nem tudta biztosítani a 2024/25-ös tanévben. A kormányhivatal augusztus végén a gyermekek védelmében törölte ezeket az oktatási-nevelési intézményeket a köznevelési nyilvántartásból.



Iványi Gáborék azonnal jogvédelmet kértek, hogy mégse kelljen bezárniuk. A Fővárosi Törvényszék most helyt adott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség azonnali jogvédelmi kérvényének – tudatta Budapest Főváros Kormányhivatala kedden este. Mint írták: tiszteletben tartják a döntést, de úgy vélik az oktatási-nevelési intézmények bezárásának indokai továbbra is fennállnak, ezért a tanulók biztonságos oktatása, nevelése nem biztosított.

A felhalmozott több tízmilliós tartozások továbbra is ellehetetlenítik az intézmények működésképességét és az állami támogatásokhoz való hozzáférését, fizetésképtelenséget okozva. A felhalmozott közműtartozások miatt ezekben az intézményekben a gyerekek víz-, villany- és fűtésszolgáltatás nélkül maradhatnak

– fogalmaztak a közleményükben.


Emellett azt is hozzátették: minden érintett tanuló számára rendelkezésre áll hely az állami intézményekben, túlnyomó többségük már el is helyezkedett más intézményekben.






Commenti


Hírek

bottom of page