top of page
  • rudolfbanyai

Az órákig ácsorgó betegektől kunyeráltak aláírást Pikó aktivistái

Megmosolyogtató módját választotta Pikó András kampánycsapata a polgármester újra indulásához szükséges aláírások gyűjtésének – mondhatnánk, ha tapintatosan szépíteni akarnánk a tényeket. Az olvasónk által beküldött fotókon az látszik, hogy az aláírásgyűjtő standot éppen az Auróra utcai rendelő bejáratánál állították fel a derék aktivisták, hogy az órák óta várakozó, szentségelő betegek Pikó András támogatásával űzhessék el az ácsorgás unalmas perceiket. Azét a Pikó Andrásét, akit komoly felelősség terhel az épület előtt kígyózó sorokért. Volt, aki meggyőződése szerint aláírt, a többség azonban döbbent arccal szemlélte a pofátlan akciót... - olvasható a Hírnyolc hetilapban.

Az előzmények: a polgármester novemberben kezdeményezte a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ (JEK) főigazgatójának leváltását, mivel szerinte Koroknai András főigazgató főorvos október elején jogtalanul menesztette Juhász Juliánna ápolási igazgatót és Krix Andrea stratégiai igazgatót (a főigazgató szerint bizalmas adatok kerültek ki betegekről jogtalanul harmadik személyhez).


A főigazgató kirúgásával Pikó belső válságot okozott az intézményben: több dolgozó is jelezte, ha Koroknai helyett egy kívülről „ejtőernyőztetett” főigazgatót ültetnek a nyakukba, ők felmondanak. A válság óta a szakrendelő előtt időről időre megjelenik a gyakran 100-150 fős sor, ahol a beteg emberek néha órákat várnak a bebocsátásukra – esőben, szélben, tűző napon.

Pikó a főigazgató váratlan kirúgásával a saját vezetésében is koalíciós válságot okozott, hiába nyomatékosította döntését azzal, hogy Juhász Juliánnát sebtiben kitüntette a Józsefvárosi Becsületkereszttel. Az aktuális testületi ülésen az egészségügyi terület felügyeletét akkor még ellátó Szili-Darók Ildikó alpolgármester és a DK, MSZP együtt közölte: nem támogatják a kirúgást, mivel egy ilyen komoly döntéshez nincs elég információ az anyagban. Ráadásul a belső ellenőri jelentés több pontját Koroknai András azóta tételesen megcáfolta. Úgy vélték továbbá, hogy a hirtelen menesztés miatt, veszélybe kerülhet a JEK működése, vele együtt a lakosság egészségügyi ellátása (és milyen igazuk volt). Válaszul a polgármester elvette az ellenszegülő Szili-Darók Ildikótól az egészségügy felügyeletét, és egy elegáns mozdulattal saját magához vonta.


Pikó András önkényes vezetési stílusát jól jellemzi a fenti kis történet, egészségügyi politikáját pedig az Auróra utcában kígyózó sor és a pofátlan aláírásgyűjtés.


Pikót újra? A betegek többsége láthatóan kihagyná...

Comments


Hírek

bottom of page