top of page
  • rudolfbanyai

Az Orczy útinál kétszer akkora zebra épül olcsóbban és gyorsabban a Kerepesi úton

A napokban adták hírül, hogy zebra épül a Kerepesi úton az Örs Vezér térnél, megteremtve az Árkád és a Sugár közötti felszíni összeköttetést. A helyszín ugyan távol áll Józsefvárostól, ugyanakkor jól példázza a Pikó-féle tesze-toszaságot, hiszen míg az Orczy úti zebrához 4 év kellett és majd’ 100 millióba került, addig a Kerepesi úti – jóval nagyobb gyalogátkelő – mintegy 20 millióval olcsóbb és 6 hét alatt elkészül.  

Pikó egyik legnagyobb büszkesége az Orczy úti zebra, amelyet nagy csinnadrattával adtak át az ősszel. A polgármester a fotók és videók kedvéért néhányszor át is tolta rajta a biciklijét, hátha attól emberközelibbnek tűnik a propagandává silányított önkormányzati felületeken.

Az Orczy úti zebra története még 2019-re nyúlik vissza, ugyanis mindössze ennyit hagytak meg Pikóék a korábbi városvezetés tervéből, amely szerint megújult volna az Orczy tér. A fejlesztési tervet Karácsony Gergely - Pikó áldásával – egy tollvonással áthúzta. Maradt egy zebra, aminek elkészítését évekig lebegtette a baloldali városvezetés, míg végül tavaly őszre sikerült felfesteni azt a néhány csíkot 95 millió forintból.

A lakosok szerint azonban nincs túl jó helyen, ugyanis az autós forgalomban rendszerint óriási dugókat okoz a Kőris utca torkolatánál. Ezt Rádai Dániel momentumos alpolgármester propaganda hazugságnak nevezte az átadáskor.   

A napokban viszont az derült ki, hogy lehet ennél sokkal nagyobb zebrát is építeni gyorsabban és olcsóbban. A Budapest Közút kivitelezésében készül mindössze hat hét alatt a Kerepesi úti zebra, amely az Árkád és Sugár közti gyalogos kapcsolatot teremti meg, ráadásul jóval olcsóbban. A nagyobb zebra 80 millióba kerül, úgy, hogy van benne 4 milliós tartalékkeret is, amit csak váratlan kiadás esetén használnak fel. Ebbe pedig minden benne lesz, a süllyesztett burkolat az akadálymentes közlekedésért, középsziget, közmű áthelyezés, hév burkolati elemek beépítése, közlekedési lámpa.

Kérdés, mi került ebben Pikónak 4 évbe, ha 6 hét alatt is meg lehet csinálni?

Comments


Hírek

bottom of page