top of page
  • rudolfbanyai

Az MSZP-t zsaroló Pikó zsarolással vádolja a szocialistákat

Egymás torkának esett a józsefvárosi baloldal. Pikó, miután lebukott, hogy zsarolta a szocialista alpolgármesterét, ő is zsarolással vádolta meg az MSZP-t. Nemhiába, a hatalomért folytatott harc előrébb való Pikóék számára, mint a józsefvárosiak.


Az MSZP társelnökei, Kunhalmi Ágnes és Komjáhi Imre levélben kérlelik Pikót, hogy egyezzenek meg a 2024-es önkormányzati választás képviselőjelöltjeivel kapcsolatban. A szocialisták eddig négy képviselőt adtak az önkormányzatba. Pikó azonban ezt egyre redukálta volna, miután az MSZP-sek lebuktatták, hogy zsarolja őket. A polgármester egzisztenciális ellehetetlenítéssel fenyegette a szocilista alpolgármesterét, ha nem úgy szavaz a testületi ülések alkalmával, ahogyan azt Pikó elképzelte.  


Pikó erre válaszul a választási tárgyalások elején kijelentette, hogy a szocialisták közül csak egy emberrel hajlandó a továbbiakban együttműködni, ezért a következő választás alkalmával a korábbi négyből csak egy helyet adna az MSZP-nek. A szocialisták eddig ragaszkodtak a négy helyhez, most azonban lejjebb adnák az igényeiket. A baloldali párt elnökei azt javasolják Pikó fogadjon el a négyből három képviselőt.

„Vagy két egyéni választókerületben indulhassanak el jelöltjeink közös jelöltként, és társuljon ehhez egy befutónak tűnő kompenzációs listás hely, vagy indulhassanak jelöltjeink 3 egyéni választókerületben (ugyan azokban, amelyekben 2019-ben nyertek).” – írták.


Pikó válaszlevelében felrótta, hogy az MSZP-sek nem voltak hajlandóak tárgyalni, valamint azt, hogy összejátszanak a helyi jobboldali ellenzékkel, amiből arra következtetett, hogy őt akarják zsarolni. A polgármester egyben világossá tette, hogy a többi mögötte álló párttal és szervezettel egyetemben nem kíván az MSZP-vel együttműködni. Ilyen az, amikor csak a hatalom érdekli a baloldali városvezetést és nem a helyi lakosok.

Comments


Hírek

bottom of page